OSIGURANJE ODUGOVLAČI S ISPLATOM 

"GRDO JE TO BLAGO" Mirjana Žgomba ne može naplatiti štetu od naleta na vepra. Ne žele joj isplatiti novce jer nema dokaza o životinjskim dlakama na autu?!

| Autor: Davor ŠIŠOVIĆ

Sve se vrti u krug. Jedanput mi kažu da samo čekam isplatu, drugi put da fali dokumentacija, žali se ni kriva ni dužna Mirjana Žgomba. Odnosno, kriva ne, ali dužna da, jer je za popravak automobila potrošila već 3.000 kuna, a dio tog novca je posudila. Auto je morala popraviti budući da joj treba za svakodnevni odlazak na posao. Hoće li ikada vidjeti tih 2.500 kuna koliko joj je Croatia osiguranje u jednom od prethodnih dopisa odobrila za naknadu štete?

"Grdo je to blago, železo uvije, a njima ni nič", zdvojno rezimira Mirjana Žgomba iz sela Žgombini pokraj Cera u općini Žminj nemili događaj koji joj se dogodio jedne noći kad se s posla iz Rovinja vraćala kući. Kod sela Putini, malo izvan naselja na poziciji gdje je s obje strane ceste šuma, desetak minuta prije ponoći odjednom su joj pred automobil s lijeve strane istrčale dvije poveće divlje svinje. Životinje su se na cesti pojavile naglo, pa iako nije brzo vozila, nije ih kočenjem uspjela izbjeći. Prva je divlja svinja prošla preko ceste, ali u drugu je udarila prednjim desnim dijelom svoga auta. Svinja se prevalila preko haube, otkotrljala u jarak uz cestu, te odmah pridigla i nestala u šumi. Mirjana Žgomba je u svome autu bila u šoku.

"Prenula san se jako i u veturi čekala, bilo me je strah da se to blago ne torna".

Srećom, u tom se sudaru s velikom životinjom nije ozlijedila, ali nije se usudila izaći iz auta i pogledati jesu li svinje još u blizini. Kad se pribrala, iz auta je mobitelom nazvala policiju, koja je stigla već za desetak minuta. 

Dva "čufa" dlaka

"Policajci su bili korektni, za svaku pohvalu. Smirivali su me, z lampadinom pregledavali auto, vidila su se dva čufa svinjskih dlaka na haubi, sve su to slikali iz više kutova", pripovijeda Mirjana Žgomba što se dalje zbivalo. Čak je puhala u alkotest, koji je pokazao nula promila, ali pogled na prednji dio auta ju je dodatno šokirao. Prednji dio i hauba su bili skroz ulubljeni, a jedna je maglenka visjela na žici. Policajac ju je savjetovao da što prije ode u Croatia osiguranje i pokrene postupak, što je sutradan i učinila i zamalo platila kaznu jer ju je policija u Pazinu zaustavila zbog oštećenog automobila. Objasnila im je što se dogodilo pa su je uputili da to što prije riješi, jer ne smije voziti oštećeni automobil. Oštećenjima iz noći susreta s veprom pridružilo se još jedno - u vožnji joj se podigla ulubljena hauba i udarila u vjetrobransko staklo koje je napuklo. U Croatia osiguranju u Pazinu su riješili papirologiju i rekli joj da će uskoro iz Zagreba, od centrale, dobiti rješenje.

Dala je popraviti auto, ali umjesto rješenja iz zagrebačke centrale Croatia osiguranja nakon nekog vremena dobila je - odbijenicu, odnosno poruku da je njezin zahtjev neosnovan jer joj je dokumentacija nepotpuna.

Provjerila je u policiji. Tamo su joj rekli da su oni poslali sve što su trebali. Opet je nazvala Croatia osiguranje pa su joj rekli da nedostaje očitovanje lovačkog društva, otišla je u Lovačko društvo Rovinj, tamo su joj obećali da će poslati sve što treba, i nakon još nekoliko kontakata poručili su joj iz središnjice Croatia osiguranja da je sada sve u redu i da samo čeka. No, umjesto da dočeka novce za popravak auta, nakon petnaestak dana nazvali su je iz Croatia osiguranja i rekli da za njezin slučaj nema dokaza da se doista radilo o susretu sa životinjom, da nema dokaza o životinjskim dlakama na autu, što je neobično jer je ona dlake vidjela i vidjela je da ih je policajac slikao. Opet su uslijedila kontaktiranja između Croatie, rovinjskog Lovačkog društva i sve zbunjenije Mirjane Žgomba.

U policiji su je upozorili da nakon tri godine takvi slučajevi odlaze u zastaru, a kako se njezin susret s veprom dogodio 9. listopada 2019. godine, posumnjala je da netko možda namjerno odugovlači. 

Automobil joj treba

"Sve se vrti u krug. Jedanput mi kažu da samo čekam isplatu, drugi put da fali dokumentacija od Lovačkog društva, a prije su potvrdili da su ju dobili, kao što i u Lovačkom društvu kažu da su poslali", žali se ni kriva ni dužna Mirjana Žgomba. Odnosno, kriva ne, ali dužna da, jer je za popravak automobila dosad potrošila 3.000 kuna, a dio tog novca je posudila. Automobil je morala popraviti budući da joj treba za svakodnevni odlazak na posao. Hoće li ikada vidjeti tih 2.500 kuna koliko joj je Croatia u jednom od prethodnih dopisa bila odobrila za naknadu štete?

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater