BUZET

Oporbeni gradski vijećnik Damir Kajin o zračenju: TRAŽI SE IZRADA STUDIJE O UTJECAJU REPETITORA

Damir Kajin (M. MIJOŠEK)

Damir Kajin (M. MIJOŠEK)


"U Buzetu previše ljudi umire od raka. Poglavito na Goričici u susjedstvu "poštinog" repetitora. Ne znam da li taj repetitor na nešto utječe, ali znam da ih nigdje ne žele, ni u Puli, ni Rovinju…, a u Buzetu je u najužem gradskom centru", istaknuo je na konferenciji za novinare nezavisni gradski vijećnik Damir Kajin te najavio da će klub vijećnika s njegove liste tražiti studiju da se vidi utječu li repetitori na zdravlje, kao i da se ovaj u gradskom središtu premjesti na neku drugu lokaciju. "Nitko nije protiv razvoja, dapače, ali red bi bio da se odredi neka druga lokacija koja neće izazivati sumnju", poručio je Kajin.

Govoreći o najavljenom poskupljenju cijena usluga nekih gradskih ustanova, rekao je da će taj cjenovni udar za mnoge Buzećane biti teško izdrživ i postati u konačnici i socijalni udar.

- Poskupit će Dom za starije osobe s 3.000 na 3.600 kuna, na stranu što još gotovo toliko novaca izdvaja sam Grad Buzet iz gradskog proračuna. Dječji vrtić poskupljuje za 30 kuna mjesečno no to je tek prvo poskupljenje, a drugo će biti kada se vrtić dogradi i zaposli sedam novih odgajateljica za što će trebati na godišnjoj razini osigurati 600.000 kuna, a to će se najvjerojatnije ponovo prebaciti na građane. Smeće nam je poskupilo 130 posto, a to je opet tek uvertira za ono što slijedi prije svega zbog promašenog Kaštijuna. Koliko će tom poskupljenju doprinijeti kamere postavljene kod buzetskih kontejnera to ćemo tek doznati. Mogao sam sve zamisliti, ali da će se smeće snimati kamerama to mi je bilo neshvatljivo, ali vidim da se može. Zmajlović se obvezao da će Hrvatska reciklirati 50 posto smeća, a jedna bogata Finska ima obvezu 35 posto. Revolt građana sve je veći i sve se više smeća počinje bacati po potocima i šumama i tome se neće stati na kraj ako se ne vratimo na koncept tretiranja smeća kakav je bio do prije pola godine, istaknuo je Kajin. (G. Č. Š.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter