TEHNO I EKO

NOVO NA TRŽIŠTU: Mladi Umažani lansirali najzeleniju lampu na svijetu

| Autor: Glas Istre
Zelene lampe

Zelene lampe


Nakon što su nedavno javnosti predstavili svoju poduzetničku priču, dvoje mladih Umažana predstavilo je tržištu i svoj prvi proizvod: inovativne dječje lampe.

Priča je krenula prije nekoliko mjeseci kada su Luana Sinčić i Igor Pekić u Umagu pokrenuli studio za uređenje interijera Green Touch.

Ono što ih razlikuje od ostalih je da su na tržištu u Hrvatskoj među prvima predstavili novitet: uređenje prostora stabiliziranim biljkama, posebice lišajem i mahovinom.

Novi je to trend koji je kod nas našao primjenu u uređenju kućanstva, poslovnih prostora, kuća za odmor i hotela. Iako su "zeleni zidovi" popularni u svijetu već dosta vremena, ovaj način uređenja interijera kod nas je uzeo maha tek zadnjih godina.

Luana i Igor nisu stali na tome, pa su lansirali i svoj prvi proizvod: dječje lampe koje bi mogle biti pravi hit na domaćem i svjetskom tržištu.

Trend da se zelenilo koristi u svrhu osvjetljenja prostora relativno je nov u svjetskim okvirima. Nema puno takvih primjera, a ovo su prve "zelene lampe" namijenjene za djecu na svijetu.

"Najzelenija lampa" na svijetu za početak dolazi u tri oblika: mjesec, slon, jednorog, a kako izgleda može se vidjeti na linku. Sam korisnik bira boju lišaja, tako da se svaka lampa može u potpunosti personalizirati.

Lampe se sklapaju u ručnoj radinosti malog kreativnog laboratorija u Umagu, a proizvod je custom made i unikat. Ne radi se o klasičnoj maloj lampi, pošto je ona zbog atraktivnog dizajna i veličine ujedno i dekoracija.

Za svjetlo su zadužene ledice koje imaju malu potrošnju, te imaju ugrađen i prigušivač, s kojim se regulira jačina svjetlosti. Proizvod je napravljen od prirodnih materijala, biorazgradiv, antialergen, a baza mu je stabilizirani lišaj koji dolazi u više boja.

Lampe su jednostavne za korištenje i instalaciju, pale se na dodir te su potpuno sigurne za djecu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom