Nije više rizično područje

NJEMAČKA PROGLASILA ISTRU SIGURNOM ZA PUTOVANJE Ostojić: Vjerujemo da će takav županijski pristup preuzeti i druge zemlje Europske unije

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
(snimio Duško Marušić Čiči)

(snimio Duško Marušić Čiči)


Jučer je njemački Institut za zdravstvo skinuo četiri hrvatske županije, među kojima je Istra, s liste rizičnih područja, a sukladno tome i njemačko ministarstvo vanjskih poslova je ukinulo negativno upozorenje za putovanja u spomenute županije.

Vijest o skidanju naše županije s liste rizičnih područja već jučer je objavio ugledni poslovni časopis Handelsblatt, koji je svoje čitatelje obavijestio da je Istra u ovom trenutku jedina regija na Mediteranu u koju se može putovati, a da im na povratku u Njemačku ne treba karantena.

"Ovo je sigurno jedna dobra vijest u ovom razdoblju pripreme glavne turističke sezone i početka predsezone. Držim da bi i Hrvatska, s obzirom na epidemiološko stanje, trebala omogućiti brza testiranja kako bi olakšala promet i dolazak gostiju iz Njemačke. Ono što posebno veseli u ovoj odluci je činjenica da Njemačka i nadalje, kao što je to činila i prošle godine, ima županijski pristup i razlikuje epidemiološko stanje u pojedinim hrvatskim županijama, te vjerujemo da će takav način i takav pristup preuzeti i druge zemlje Europske unije", komentirajući ovu dobru vijest kazao nam je direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić.

Zbog dobrih epidemioloških pokazatelja, podsjetimo, Nijemci su odlučili te mjere ukinuti za putnike s područja Istarske, Požeško-slavonske, Bjelogorsko-bilogorske i Krapinsko-zagorske županije, dok će za putnike koji borave i dolaze iz ostalih dijelova Hrvatske one ostati na snazi.

Ako se neko područje ne nalazi na popisu rizičnih, iz njega se u Njemačku može vratiti bez dodatnih PCR testova i karantena. Radi se svakako o odličnoj vijesti koja dolazi s najvažnijeg turističkog emitivnog tržišta, a koja potvrđuje da će Nijemci, kao i prošlog ljeta, namjeravaju poštivati regionalni pristup ovom problemu, te da svojim građanima neće sprječavati ni otežavati putovanja u one regije koje imaju dobru epidemiološku sliku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater