u sklopu akcije

NESAVJESNOST NA DJELU: "Ulovljen" u Puli da prelazi cestu na crveno. Ali ono što je policija kasnije otkrila još je gore

| Autor: Glas Istre
foto PU istarska

foto PU istarska


Kao što je i najavljeno, djelatnici Postaje prometne policije Pula-Pola proveli su jučer preventivno-represivnu akciju usmjerenu prema zaštiti pješaka.

Policijski službenici su tijekom trajanja prometne akcije zatekli i jednu osobu u počinjenju prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Naime, jedan od pješaka koji je prošao na crveno svjetlo trebao je biti kod kuće u samoizolaciji. Riječ je o 55-godišnjaku koji ima izrečenu mjeru samoizolacije do 5. veljače, no unatoč tome odlučio je otići na tržnicu. Policijski službenici su mu radi kršenja mjere samoizolacije izdali prekršajni nalog.

Od 9 do 14 sati na pulskim ulicama utvrdili su ukupno 52 prekršaja, i to 16 prekršaja nepropuštanja pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu, četiri prekršaja pješaka koji su prošli na crveno svjetlo i jedan prekršaj vozača koji je pretjecao drugo vozilo koje se približavalo obilježenom pješačkom prijelazu. Od ostalih prekršaja, policijski službenici utvrdili su da su 22 vozača nepropisno koristila mobilni uređaj, četiri vozača nisu koristila sigurnosni pojas, jedan je vozio jednosmjernom ulicom u zabranjenom smjeru, jedan je upravljao neregistriranim vozilom, a dva vozača počinila su ostale prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater