asfaltirana je sredstvima Europske unije

Nerazvrstana cesta u Vodnjanu postala opasna za vožnju PREVISOKI RUBOVI ASFALTA PRIJETE SIGURNOSTI VOZAČA

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ

Nadležne službe Grada, uvidom predmetne lokacije, odnosno ceste, sagledat će problematiku te će se svakako pristupiti rješavanju, a sve sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, kažu iz Grada Vodnjana

Prometnica koja povezuje Vodnjansku s Partizanski putem unatrag nekoliko godina asfaltirana je sredstvima Europske unije kao jedna od nerazvrstanih cesta na području Grada Vodnjana. Na radost brojnih vozača, ova mala poveznica postala je vrlo važna, pogotovo tijekom turističke sezone kada su lokalci ovuda izbjegavali gužve na ulazu u Pulu. Međutim, s vremenom se materijal uz rub ceste počeo osipati pa je rub asfalta postao vrlo visok, a kao takav i opasan kod mimoilaženja vozila, a pogotovo kada su u pitanju kamioni, što nerijetko i jesu.

Uslijed "pada" kotača s ruba nerijetko se može vidjeti zanošenje vozila te je samo pitanje dana kada će ovdje doći do prometne nezgode.

Valja podsjetiti da je 2014. godine u sklopu IPARD programa asfaltirana prometnica kroz obližnju šumicu Ližnjemoro koja povezuje Vodnjansku cestu i Valbandon, odnosno ceste službenog naziva "St. Barbo - državna/županijska cesta Veli Vrh-Vodnjan". Tada je to bila prva od tri planirana asfaltiranja u dužini od oko 2.000 metara. Tada su Gradu Vodnjanu odobrena tri milijuna kuna bespovratnih sredstava u stopostotnom iznosu da se na području Vodnjanštine asfaltira i urede tri nerazvrstane prometnice u ukupnoj dužini od oko 6,5 kilometara. Druga je na redu bila cesta Peroj-Batvači u dužini od četiri kilometra, a u konačnici i rečena prometnica koja od industrijske zone Galižana vodi do stancije Barbo na području Valbandona u dužini od nešto više od dva kilometra.

Može li se i što učiniti prije nego se dogodi kakva nesreća, upitali smo nadležne u Gradu Vodnjanu.

- U sklopu projekta "“Rekonstrukcija nerazvrstanih cesta na području Grada Vodnjana" iz IPARD programa Mjere 301. Grad Vodnjan je ukupno obnovio i asfaltirao sedam kilometara nerazvrstanih cesta (cesta Gajana – Tršićani, Peroj – Batvači , St. Barbo – spoj DC – ŽC Veli vrh). Iznos bespovratnih sredstava koja su dodijeljena Gradu Vodnjan za sve projektne aktivnosti vezane uz provedbu ovog projekta iznosio je 2.700.000 kuna. Konkretno, rekonstrukcija predmetne ceste izvedena je sukladno glavnom projektu te je za nju ishođena uporabna dozvola", odgovorili su nam iz Grada Vodnjana.

Međutim, dodaju da će nadležne službe Grada, uvidom predmetne lokacije, odnosno ceste, sagledati problematiku te će se svakako pristupiti u cilju rješavanja, a sve sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater