TKO JAČI...

Nastavlja se rat između Davora Šverka i Lučke uprave Rabac. Sada je sporna NAPLATA VEZA TURISTIMA NA PONTONU U TRGETU. TKO JE U PRAVU?

| Autor: Branko BIOČIĆ
Pontonski vez u Trgetu

Za postavljanje pontona dovoljna je lokacijska dozvola,. Stoga nautičarima sasvim normalno naplaćujemo korištenje veza, a naplaćivat ćemo i domaćim korisnicima veza s liste nakon što s njima potpišemo ugovore, kaže ravnateljica Lučke uprave Rabac Antonela Mohorović Kožuh

Davor Šverko iz Labina nastavlja svoj rat s Lučkom upravom Rabac nezadovoljan situacijom s vezovima u Rapcu i Trgetu. "Slikao sam jedrilice u Trgetu na pontonu koji nema uporabne dozvole. Ima struje i vode, ali nema kartice ni žetone za korištenje. Turistima se stoga ilegalno naplaćuje vez, iako za to nema zakonske osnove jer su pontoni, dakle, bez uporabne dozvole i tehničkog pregleda", tvrdi Šverko i ukazuje na novi gaf ravnateljice Lučke uprave Rabac - nezakonito naplaćivanje vezova tijekom cijelog mjeseca lipnja.

- Na žalbu za krivo izbrojane bodove na natječaju za komunalni vez broj 14 u Rapcu još nisam dobio nikakav odgovor, čak ni ispriku, iako je od žalbe prošlo više od mjesec dana. Ravnateljici sam nekoliko puta slao žalbu da joj slučajno ne promakne. Bit će krivo izbrojanih bodova i u srpnju, opet neka greškica, pomalo ironično tvrdi Šverko navodeći kako Lučka uprava još ne naplaćuje vez domaćim vlasnicima plovila u Trgetu.

Odgovor smo zatražili od ravnateljice Lučke uprave Rabac Antonele Mohorović Kožuh koja je, odgovarajući na Šverkove primjedbe, pojasnila kako je za postavljanje pontona dovoljna lokacijska dozvola, odnosno nije potrebna građevinska dozvola, pa ni uporabna.

- Nautičarima sasvim normalno naplaćujemo korištenje veza, a naplaćivat ćemo i domaćim korisnicima veza s liste nakon što s njima potpišemo ugovore. Prije toga moramo odgovoriti na sve pristigle primjedbe i žalbe, što je u tijeku, a među njima su i one gospodina Šverka.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini