IZNENADA

Preminuo je Mladen Korlević iz višnjanske zvjezdarnice

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Danas se na svoj posljednji veliki put u bespuća zvjezdanog neba uputio naš dragi prijatelj Mladen Korlević, javio je glavni tajnik Hrvatskog astronomskog saveza Dorian Božičević. Mladen je preminuo iznenada u 57. godini života. Inače on je mlađi brat poznatijeg Korada Korlevića.

Kroz desetljeća nesebičnog rada na izgradnji i održavanju prvo zvjezdarnice u Višnjanu, a potom nove zvjezdarnice na Tičanu, vođenje grupa posjetitelja, djece i mladih, vođenja u sklopu Znanstveno šumskog kampa – Explora Cuvete te mnogobrojne druge aktivnosti Mladen je zadužio ne samo svoje mjesto Višnjan i astronomsku zajednicu već cijelu Lijepu našu.

Mladena ćemo pamtiti kao dobrog prijatelja, koji je uvijek bio spreman pomoći, uvijek vedrog i nasmijanog s osebujnim smislom za humor. U ime Hrvatskog astronomskog saveza želimo izraziti iskrenu sućut obitelji, ali i svima koji su Mladena poznavali i s njim surađivali jer je ovo veliki gubitak za sve nas. Dragi Mladene, vidimo se među zvijezdama, poručio je Božičević.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini