COVID-19

NAJNOVIJI PODACI IZ ISTARSKOG STOŽERA: Od 82 suspektnih pacijenata, DVOJE POZITIVNO NA KORONAVIRUS

| Autor: Glas Istre, Hina
(EPA)

Od 82 ispitanih uzoraka brisa, kako saznajemo iz Stožera za civilnu zaštitu Istarske županije, dva uzorka pozitivna na koronavirus (COVID-19).

- Radi se o osobama iz samoizolacije u bliskom kontaktu s već pozitivnim osobama iz već obrađenih, epidemiološki poznatih događaja sa sjeverozapada Istre, navodi Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije.

Tijekom jučerašnjeg dana na Odjelu za infektologiju Opće bolnice Pula uzorkovanjem je uzeto 13 uzoraka briseva koji su dostavljeni u laboratorije u Zagreb, te će čekaju rezultati nalaza.

U Istri je inače do sada ukupno zaraženo 76 osoba. 

Policijska uprava istarska zahvalila je u priopćenju za javnost svima koji su tijekom subote poslušali upute Stožera civilne zaštite i ostali kod kuće.

"Policijski službenici obilazili su sva javna mjesta na kojima bi se građani mogli okupljati te su provjeravali poštuju li svi Odluku o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, a s tim aktivnostima će nastaviti i u nedjelju", navode iz istarske policije. Građane pozivaju da i ovu nedjelju provedu kod kuće te da izlaze samo ako je to nužno, a one koji će ipak boraviti na otvorenom prostoru, da vode računa o tome da se ne grupiraju i da održavaju socijalnu distancu.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of