U MEĐUVREMENU MRLJA NESTALA

NAFTNA MRLJA UZNEMIRILA KUPAČE KOD LUČICE U VALBANDONU: Voda je uzeta radi uzorkovanja

Mrlja je bila stvarno velika. Ipak, kada su stigli djelatnici Lučke uprave, kazali su da ovo nije prvi puta da se to dogodilo i da je to mala količina te da nije potrebno alarmirati druge službe. Ne mogu ni sam procijeniti je li u moru bilo deset ili dvadeset litara nafte. Vjetar ju je "dogurao" do nas kupača što nas je uplašilo i nagnalo da nešto poduzmemo, kaže Denis iz Slovenije

| Autor: Ružica KORACA
Valbandonska lučica (Snimila Ružica Koraca)

Valbandonska lučica (Snimila Ružica Koraca)


U Valbandonskoj lučici jučer je kupače iznenadila i uznemirila pojava naftne mrlje pa su o tome obavijestili Lučku upravu. Okrugla mrlja krenula je od dijela lučice gdje se nalaze brodice i restoran pa kupači i ribiči koje smo zatekli u Valbandonu pretpostavljaju da je nafta ispuštena iz neke od brodica.

- Da, to je bila velika okrugla mrlja koju je vjetar nosio prema kupačima, kaže nam jedan muškarac, a njegove riječi potvrđuju i dječaci koje smo zatekli dok su pecali u lučici.

Vidjevši naftnu mrlju prvi je, prijavom Lučkoj upravi, reagirao Denis iz Slovenije.

- Mrlja je bila stvarno velika. Ipak, kada su stigli djelatnici Lučke uprave, kazali su da ovo nije prvi puta da se to dogodilo i da je to mala količina te da nije potrebno da alarmirati druge službe. Ne mogu ni sam procijeniti je li u moru bilo deset ili dvadeset litara nafte. Vjetar ju je "dogurao" do nas kupača što nas je uplašilo i nagnalo da nešto poduzmemo. Mogu pohvaliti brzi dolazak Lučke uprave, ali nisu napravili ništa, kaže Denis.

- To je inače normalna pojava., nije prvi put. Da je mrlja bila velika bar 50 metara obavijestili bismo Lučku kapetaniju. No ova mrlja nije bila toliko velika pa je samo uzeta voda na uzorkovanje, zaključuju iz Lučke uprave.

Možda je ova mrlja prema nekim parametrima mala, ali bila je dovoljno velika da ostavi gorak okus u ustima turista i ostalih posjetitelja valbandonske plaže.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini