PRILAGOĐENI PROGRAM

NACIONALNI PARK BRIJUNI OTVARA SE 11. SVIBNJA Smještajni objekti na Velikom Brijunu svoja vrata otvaraju 1. lipnja

| Autor: Glas Istre
(Milivoj MIJOŠEK/Arhiva)

(Milivoj MIJOŠEK/Arhiva)


Nacionalni park Brijuni ponovno se otvara za individualne posjetitelje u ponedjeljak, 11. svibnja. S obzirom na aktualnu situaciju s COVID-19, način rada provodit će se u skladu s uputama Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Stožera civilne zaštite.

Istoga dana opet započinju organizirani izleti na otok Veliki Brijun uz vodstvo stručnih vodiča, po promotivnim, povoljnijim cijenama ulaznica od 95 kuna za odrasle i 50 kuna za djecu 4-14 godina. Termini izleta su 9.00-11.00 sati, zatim 11.30-14.00 te 13.30-16.00 sati. Prilagođeni izlet Veliki Brijun obuhvaća vožnju brodom, vožnju otvorenim turističkim vlakom, posjet Safari parku, te šetnju Kochovom stazom, do Stare masline i Brijunskog mediteranskog vrta.

Također, posjetiteljima će po izboru biti na raspolaganju i posjet znanstveno – edukativnom centru u Kući za brodice. Broj osoba po izletničkoj skupini bit će reduciran u skladu s odlukama Stožera. Aktualnim preporukama Stožera prilagođen je i kapacitet prijevoza putnika brodom Veli Brijun, kao i kapacitet turističkog vlaka. Posjetitelji će moći i samostalno, bez stručnog vodiča obilaziti Veliki Brijun uz mogućnost korištenja nove, besplatne mobilne aplikacije za vođenje posjetitelja Brijuni Pocket Guide koja je već dostupna za preuzimanje na Android i iOS platformama. Usto, moći će na otoku unajmiti elektromobile ili bicikle po povoljnijim cijenama.

Otvara se mogućnost individualne igre na golf terenu uz prethodnu najavu poslovnici Javne ustanove Nacionalni park Brijuni (na brojeve telefona 052/525-881, 052/525-882 ili e-mail ticket@np-brijuni.hr), zbog ograničenja kapaciteta prijevoza brodom. Za posjetitelje će biti otvoreni i pojedini ugostiteljski objekti u skladu s odlukama Stožera. Ulaznice za Nacionalni park Brijuni moguće je kupiti on line putem web stranice www.np-brijuni.hr. Nije ih potrebno printati, dovoljno je prikazati digitalnu ulaznicu na mobilnom uređaju pri ulasku na brod. Za dodatne informacije, od 11. svibnja otvorena će biti i poslovnica JU NP Brijuni u Fažani, Brijunska 10, radnim danom od 8 do 15 sati, a nedjeljom od 8 do 12 sati.

Otvaranje smještajnih objekata na Velikom Brijunu planirano je 1. lipnja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of