NAJNOVIJE


MEDULIN

NAČELNIK PRIMIO NAJBOLJE OSMAŠE OŠ DR. MATE DEMARINA: Laptopi i "vatrene" majice za 5,0 odlikaše

Nagrađeni su učenici Ela Perica, Carla Rosanda, Karlo Lorencin i Dino Lovrić (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

Medulinski načelnik Goran Buić primio je danas Elu Perica, Carlu Rosanda, Karla Lorencina i Dina Lovrića, učenike koji su tijekom čitavog osnovnoškolskog obrazovanja u OŠ dr. Mate Demarina ostvarili odličan uspjeh s prosjekom 5,0. Čestitavši im na uspjehu, načelnik im je darovao laptope i majice "vatrenih" te im zaželio uspjeh u daljnjem školovanju. Ela i Carla upisale su opću gimnaziju u Puli, no još ne razmišljaju o tome što će studirati. Karlo i Dino upisali su matematičku gimnaziju, obojicu zanima kemija, a Karla i biologija. Buić je primio i v. d. ravnateljicu medulinske škole Dubravku Karčić koja je kazala da nije lako postići takav odličan rezultat u svih osam godina školovanja.

Uz učenje, Carla se četiri puta tjedno stigne baviti plesom, a Karlo veslanjem. Svi učenici kažu da im nije bilo teško učiti i ostvariti izvrstan rezultat.

- Oni su dokaz da se može, ali treba jako dobro raspodijeliti vrijeme. Imaju dobar start, nije u pitanju samo znanje, nego i vještine i kompetencije. Kad školski sustav ne bi bio tako krut, bilo bi puno lakše. No, učitelji su vrlo bitni, nijedna pametna ploča ne može zamijeniti učitelja koji će pomoći, pružiti podršku. Vrlo je važan taj emotivni dio, rekla je Karčić. Pročelnica Suzana Racan Stern kazala je da se općinske stipendije dodjeljuju samo učenicima iz socijalno ugroženih obitelji, ali novost je da se od ove godine i srednjoškolcima sufinancira nabavka udžbenika i školskog pribora s po 400 kuna. Učenici su nakon prijema zajedno s pročelnicom sudjelovali u radijskoj emisiji Medulin FM-a. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter