NAJNOVIJELUČKA UPRAVA PULA PREUZELA UPRAVLJANJE NAD JOŠ JEDNIM SIDRIŠTEM U OPĆINI MEDULIN

NA PODRUČJU VINKURANSKE VALE napravit će 100 vezova na sidrištu


Lučka uprava Pula, prošloga je proljeća pod svoju ingerenciju odlukom Vlade dobila na upravljanje, uz sva ostala područja, i sidrište u Vinkuranskoj vali.

Nakon dugo godina devastacije, neorganiziranog sidrenja i nekontroliranog privezivanja ili sidrenja na tom području, došlo je vrijeme da se i ta luka uredi, no osim samog njenog uređenja, da se, isto tako, započne s održavanjem reda te kontroliranim sidrenjem i privezivanjem plovila, mahom stranih državljana koji u ljetnim mjesecima često posjećuju to područje.

Posao vrijedan 780 tisuća kuna

Nakon provedenog javnog natječaja ovih je dana započeo posao vrijedan 780 tisuća kuna, a tijekom kojega će se na području Vinkuranske vale napraviti 100 vezova na sidrištu i to po najnovijoj sigurnosnoj, ali i ekološkoj tehnologiji, putem Manta Ray Anchor sistema.

Radi se o sidrima koja se upucavaju oko dva metra u morsko dno i koja su izuzetno sigurna i izdržljiva. Svako sidro ima svoj certifikat kvalitete i prolazit će redoviti godišnji tehnički pregled. Za vrijeme turističke sezone, djelatnici Lučke uprave Pula, nadzornici luke dočekivati će nautičare te im uz naplatu sidrenja odnosno priveza pružati potrebitu pomoć.

Sidrište u Vinkuranskoj vali bit će uređeno na način da ničime ne ometa plovni put. Ujedno će pronaći način da ni u kojem segmentu postavljeni sustav sidrenja ne ometa domicilno stanovništvo koje koristi obalu "Mala Kava" tijekom ljetnih mjeseci.

Lučka uprava Pula će odmah nakon turističke sezone sav prihod kojega ostvari na navedenom području, investirati u prvom redu u čišćenje morskoga dna, odnosno akvatorija, kako od godinama nagomilanog smeća, tako i od brodskih olupina koje se nalaze unutar samog područja. (C. B. GALIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike