ROVINJ

Na adresu Civilne zaštite stigle donacije i pomoć turističkih poduzeća

| Autor: N. ORLOVIĆ RADIĆ

Maistra donirala dvadeset kreveta i dala na korištenje pokretne tuševe i toalet * Valalta ustupila deset kreveta i razne potrepštine * Od danas volonteri Crvenog križa donose pakete hrane na adrese socijalno ugroženih građana

Na adresu Civilne zaštite grada Rovinja pristižu vrijedne donacije, koje bi, trenutno najzaposlenijim ljudima u Gradu trebale pomoći u olakšavanju i savladavanju dužnosti za opće dobro. Najveća hotelijersko-turistička kuća Maistra donirala je dvadeset kreveta i dala na korištenje pokretne tuševe i toalet, dok je Valalta ustupila deset kreveta i ostale potrepštine.

Uz zahvale gradonačelnika Marka Paliage i načelnika stožera Civilne zaštite grada Rovinja Evilijana Gašpića hotelskim kućama na doniranoj opremi, zahvale su upućene i na račun liječnika privatnih ordinacija dentalne medicine (Marino Rigo, Željko Popadić, Lana Onsrud i Enes Hodžić) koji su donirali dezinfekcijska sredstva i zaštitnu opremu-rukavice i maske.

- Ovim putem želimo u svoje ime i u ime svih građana izraziti zahvalnost na doniranoj opremi. Vaš je doprinos u ovoj kriznoj situaciji dragocjen za čitavu zajednicu. Nalazimo se u situaciji koja je teška za sve nas, ali zahvaljujući naporima i zajedništvu svih građana koji su prepoznali važnost preventive, spriječili smo ono najgore. Ovim činom pokazali ste da brinete o potrebama i zdravlju sugrađana i zbog toga vam od srca zahvaljujemo, poručuju u pismu zahvale Marko Paliaga i Eviliano Gašpić. 

U Gradsko društvo Crveni križ Rovinj, također se mogu donirati živežne namirnice i higijenske potrepštine, po koje će volonteri udruge doći na kućne adrese darivatelja. 

- Od danas volonteri Crvenog križa na adrese osoba s popisa Grada i Centra za socijalnu skrb na kućne adrese donosit će pakete sa živežnim namirnicama i higijenskim potrepštinama. No, s

obzirom na situaciju vezanu za koronavirus i činjenicu da iz dana u dan sve više ljudi ostaje bez posla i izvora prihoda, svi koji imaju više i smatraju da mogu pomoći u donaciji hrane bez roka trajanja: brašno, ulje, konzerve, tjestenina, šećer, sol i ostalo slobodno nas mogu nazvati, a naši će volonteri doći i vrećice s hranom pokupiti u dogovoreno vrijeme, kaže nama ravnateljica Crvenog križa Rovinj, Dajana Medić, koja vjeruje kako će svi uskrsni paketi grada Rovinja biti distribuirani po kućama do konca tjedna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini