NAJNOVIJE


VODNJAN

MOGUĆ POVRAT STAROG SJAJA: Pusta Trgovačka ulica mogla bi opet postati - trgovačka

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA
Da bi oživjeli jezgre poduzetnicima treba osigurati prostor (N. LAZAREVIĆ)

Kroz program "Vodnjan Proent" ponuđeno je 19 poslovnih prostora u Vodnjanu, od toga 18 u Trgovačkoj ulici i jedan u ulici A. Ceccona, te jedan u ulici Sant' Isepo u Galižani. Početna im je mjesečna zakupnina 20 kuna po kvadratu, a zakupac je prvih pet od 20 godina zakupa oslobođen plaćanja

Gradska uprava odlučila se ozbiljno uhvatiti u koštac s problemom praznih butižina u staroj jezgri Vodnjana. Nakon što je u prosincu Gradsko vijeće Vodnjana izglasalo program "Vodnjan Proent" za poticanje gospodarstva i oživljavanje starogradske jezgre i nakon što je u siječnju gradska uprava odaslala poziv zainteresiranim obrtnicima, poduzetnicima i onima koji to tek žele postati, jučer je gradonačelnik Klaudio Vitasović i objavio natječaj za davanje poslovnih prostora u dugogodišnji zakup - po posebnim uvjetima.

Ukupno 19 poslovnih prostora

Kroz program "Vodnjan Proent" ponuđeno je 19 poslovnih prostora u Vodnjanu, od toga 18 u Trgovačkoj ulici i jedan u ulici A. Ceccona, te jedan u ulici Sant' Isepo u Galižani. Prostori, čija je početna cijena mjesečnog zakupa od 20 kuna po kvadratu, namijenjeni su prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, pekarskih proizvoda i slastica, prostori u kojima bi se otvarale mesnice, galerije, postolarske radnje, foto studije, dječje igraonice, trgovine, agencije i slično. Površina im se kreće od 12 kvadrata po početnoj zakupnini od 250 kuna na mjesec do gotovo 130 kvadrata po mjesečnoj zakupnini od 2.590 kuna. Tek jedan od njih, prostor namijenjen umjetničkoj galeriji u Trgovačkoj ulici, nije oslobođen od osoba i stvari. Na ugovorenu zakupninu obračunava se i PDV.

- Cilj je davanjem poslovnih prostora u zakup oživjeti starogradske jezgre na području Vodnjana te pomoći poduzetnicima da lakše dođu do svog poslovnog prostora. Pravo sudjelovanja imaju pravne i fizičke osobe, a svaki ponuditelj može podnijeti zahtjev za jedan prostor, pojasnili su natječaj iz gradske uprave Vodnjana.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam