sprječavanje širenja koronavirusa

MJERE U OPĆINI MEDULIN: Odgađaju sva javna, sportska i kulturna događanja, javni skupovi i dječje priredbe na otvorenom i zatvorenom. Zatvaraju se i svi javni objekti i ustanove

| Autor: Portal Glas Istre

Na sjednici Stožera civilne zaštite Općine Medulin danas su donijeti zaključci o mjerama koje je potrebno poduzeti u svrhu sprečavanja širenja epidemije bolesti koronavirusa COVID-19.

 

Općina Medulin, temeljem preporuke Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije i Zaključaka Stožera civilne zaštite Istarske županije od 10. ožujka 2020. godine, kao i zaključaka Stožera civilne zaštite Općine Medulin od 11. ožujka donijela je Odluku o mjerama koje će se poduzeti na području općine Medulin. 

Mjere podrazumijevaju da se odgađaju sva javna, sportska i kulturna događanja, javni skupovi i dječje priredbe na otvorenom i zatvorenom. Privremeno se zatvaraju svi javni objekti i ustanove kojima upravlja Općina Medulin i to: Multimedijalni centar 3MC, Društveni domovi u naseljima Banjole, Pomer, Vinkuran, Premantura, Pješčana uvala, Medulin (osim prostora Ambulante), Sportska dvorana u Medulinu i Banjolama (osim za potrebe tjelesnog odgoja djece iz škole), Sportski tereni kojima upravlja Općina Medulin, objekti koje koriste udruge civilnog društva i sportske udruge Općine Medulin za svoje aktivnosti: zgrada Ambulante Medulin, Loža u Medulinu, prostor starog vrtića u Medulinu. Nadalje, preventivno se zatvaraju svi sportski objekti, dvorane, sportski tereni i igrališta kojima upravlja Općina Medulin te se nalaže Sportskoj zajednici Općine Medulin da o tome obavijesti sve sportske udruge i klubove na području općine Medulin

Preporuča se svim mještanima Općine Medulin da ukoliko nije neophodno što manje koriste prostore Ambulanti u cilju vlastite zaštite te zaštite zdravstvenih djelatnika.

Nalaže se Med eko servisu d.o.o. koji upravlja općinskim grobljima da izdaju preporuke o obavljanju pokopa pokojnika u krugu obitelji.

U periodu od 11. ožujka do 14. travnja neće se izdavati Odobrenja za korištenje javne općinske površine radi okupljanja ili promidžbenih aktivnosti

Ograničava se rad sa strankama u općinskoj upravi, općinskim ustanovama i trgovačkim društvima na način da se poziva mještane da komunikaciju s djelatnicima vrše putem pošte, e-maila i telefona, osim u slučaju neodgodivih hitnih situacija u kojima su dužni komunicirati na udaljenosti od najmanje jednog metra, bez rukovanja.

Radno vrijeme svih ugostiteljskih objekata ograničava se maksimalno do 23 sata.

Djelatnici općinske uprave, ustanova i poduzeća dužni su pridržavati se preporučenih higijenskih mjera i mjera opreza, izbjegavati bliski kontakt sa osobama koje imaju respiratorne simptome, održavati higijenu okoline i radnog mjesta u smislu čišćenja i dezinfekcije površina, predmeta i provjetravanja radnog prostora te se isto preporučuje svim mještanima općine Medulin, ugostiteljskim i drugim objektima.   

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objaviti će se i na mrežnim stranicama Općine Medulin i na oglasnoj ploči. Odluka se odnosi na sve općinske ustanove i trgovačka društva: Dječji vrtić Medulin, Javna ustanova Kamenjak, Buža d.o.o., Albanež d.o.o., Med eko servis d.o.o., Medulinska rivijera d.o.o. Ustanove i općinska trgovačka društva moraju je istaknuti na svojim oglasnim pločama i mrežnim stranicama. 

Općina Medulin ovim putem upućuje sve mještane kako nema potrebe za panikom te kako je iznimno važna osobna odgovornost i poštivanje ove Odluke. 

Mole se mještani da pokušaju biti što odgovorniji, da se ne okupljaju niti organiziraju druženja u vlastitim prostorima zbog osobne zaštite i zaštite svih mještana općine Medulin jer ćemo jedino svi zajedno i strogom provedbom svih propisanih mjera spriječiti daljnje širenje epidemije koronavirusa COVID -19. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini