NAJNOVIJEVRHUVŠĆINA

Mili kraj, lipanjska manifestacija u svom šestom izdanju: TRADICIJSKA GLAZBA SPAJA GENERACIJE

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO


Ljubav prema tradicijskoj glazbi na Vrhuvšćini prenosi se iz generacije u generaciju, tako se i najmlađi u sve većem broju odlučuju krenuti putovima starijih kojima skupno muziciranje nije bilo strano, već je bilo dio njihove svakodnevnice

"Vrhuvšćina, mili kraj", pjesmom i svojevrsnom himnom Vrhuvšćine koju potpisuje velečasni Mario Žmak, u izvedbi crkvenog zbora župe Vrh započela je istoimena lipanjska manifestacija koja je u organizaciji Vokalne skupine Vetta uz podršku Mjesnog odbora Vrh i Grada Buzeta ispred Društvenog doma u Vrhu u svom šestom izdanju okupila brojne svirače i pjevače, a nadasve rekordan broj posjetitelja.

Kontinuitet

- Vokalna skupina "Vetta" je kao organizator izuzetno ponosna na ovu manifestaciju koja se kontinuirano održava i koja raste iz godine u godinu kvalitetom, brojem izvođača i brojem posjetitelja. Veliku posjećenost smatramo velikom podrškom i motivacijom za daljnji rad i organizaciju ostalih događaja, ponosna je voditeljica "Vette" Leana Paladin.

Vettice okupljene u vokalnu skupinu koja se na Vrhuvšćini probudila u studenom 2011. godine, a koja svoj rad ponosno predstavlja diljem Istre, Hrvatske pa čak i susjedne Slovenije, dosad su osvojile tri međunarodne srebrne nagrade među kojima je posljednja osvojena pred nepunih mjesec dana, sudjelovanjem na natjecanju "Aurora cantat" u Karlovcu.

Ljubav prema tradicijskoj glazbi na Vrhuvšćini prenosi se iz generacije u generaciju, tako se i najmlađi u sve većem broju odlučuju krenuti putovima starijih kojima skupno muziciranje nije bila strano, već je bilo dio njihove svakodnevnice. Iako najmlađi harmonikaš susreta, Petar Samsa iz Marčenegle, učenik 4. razreda područne škole Vrh, može se pohvaliti mnogim nastupima. Na lipanjskoj manifestaciji "Vrhuvšćina, mili kraj" zasvirao je i mladi harmonikaš, srednjoškolac Manuel Marušić iz Barušići. Zapjevala je Laura Sirotić iz Medveja, učenica 3. razreda Područne škole Vrh koju između ostalih nastupa, čeka i sudjelovanje na županijskom dječjem festivalu "Mali veliki mikrofon". Predstavio se i vrijedan harmonikaš Toni Jermaniš iz Kijeke, učenik sedmog razreda Područne škole Vrh koji se može pohvaliti brojim nastupima diljem Istre i Slovenije.

Za lipanjski program kojeg su vodili Ivana Šćulac i Kristijan Majcan, učenici nižih razreda pripremili su plesnu točku na pjesmu Dine Jelusića "Ti si moja prva ljubav", a zaplesale su i učenice viših razreda koje su korake uvježbale na pjesmu "Black magic".

Jubitu maheri

Pučki teatar iz Vrha vrlo je zanimljivim i odlično uigranim igrokazom nasmijao i zabavio sve prisutne. Igrokazom pod nazivom "Jubitu maheri", oduševili su Zdenka Majcan, Valentina Buršić, Davor i Vlado Paladin i Branko Majcan.

Studentica prve godine Pravnog fakulteta i mlada pjesnikinja iz Medveje Martina Černeka svojim stihovima još je jednom potvrdila snažne osjećaje prema rodnom kraju. Atmosferu su podignuli i Mladi mužikanti Vrhuvšćine, perspektivni svirači Matija i Valentino Šćulac iz Šćulci, Damjan Šćulac i Luka Rašpolić iz Paladini te Matej Paladin iz Gregorići. Nakon mladih, zasvirali su iskusniji mužikanti Branko Šćulac iz Barušići i Neven Majcan iz Marčenegle.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Webcams provided by webcams.travel add a webcam