KANDIDAT IDS-a ZA ŽUPANA

Miletić najavio povećanje obrađene poljoprivredne površine za 20 posto i objasnio kako namjerava produžiti turističku sezonu

| Autor: Glas Istre
Boris Miletić okružen novinarima

Boris Miletić okružen novinarima


"Istra je već sada prvak turizma u Hrvatskoj, ali cilj nam je još snažnije povezati ekologiju, poljoprivredu i turizam te pojačati turističku ponudu novim, domaćim proizvodima. U sljedećih nekoliko godina koristeći EU fondove za jačanje konkurentnosti istarskog turizma, ubrzano idemo prema 100 posto zelenoj regiji".

Tim je riječima kandidat za istarskog župana Boris Miletić predstavio danas u Buzetu četvrtu točku svog programa "100% Istra", koja se odnosi na poljoprivredu i turizam.

- Dodatno unaprijediti segmente u kojima ste lider i u kojima se natječete u svjetskoj prvoj ligi, nije jednostavno, kazao je Miletić dodajući da je "potrebno puno kreativnosti, stručnog znanja i svježih ideja kako biste napravili novi iskorak".

- Naravno, ništa bez truda naših vrijednih poljoprivrednika i turističkih djelatnika. Zato ćemo im i dalje biti 100 posto na raspolaganju i u suradnji s njima stvarati preduvjete da naše dvije ključne djelatnosti dignemo na još višu razinu  

Govoreći o daljnjem razvoju poljoprivrede, kandidat IDS-a za istarskog župana najavio je povećanje obrađene poljoprivredne površine za 20 posto i ekološku poljoprivredu za više od 30 posto.

- Efikasno korištenje resursa i kvaliteta naša je nit vodilja. Obrazovanje i nove tehnologije postat će sastavni dio poljoprivrede u Istri. Poticat ćemo istraživanje, inovacije i razvoj, pogotovo automatizaciju, robotizaciju i napredno upravljanje proizvodnjom. Fokus stavljamo na zaštitu, valorizaciju i promociju autohtonih proizvoda. Nastavljamo s razvojem vlastitog sustava kvalitete "IQ - Istrian quality", daljnjim dobivanjem zaštićenih oznaka Europske unije, kao i razvojem stočarstva, posebno autohtonih pasmina te organizacijom banke gena autohtonih pasmina, rekao je Miletić.

- U narednim ćemo godinama ćemo stimulirati udruživanje poljoprivrednika i osnovati dvije nove proizvođačke organizacije - za voće i povrće te maslinovo ulje. Naš će fokus biti na jačanju Istre kao vrhunske gastro destinacije. U tom kontekstu poticat ćemo plasman lokalnih poljoprivrednih proizvoda i valorizaciju autohtonih jela u turizmu. Poljoprivredne proizvode koristit ćemo kao izvorne i originalne turističke suvenire u turističkoj promociji Istre.

Kad je riječ o razvoju održivog turizma, Miletić je naglasio kako sezonu namjerava produžiti jačanjem postojećih i razvojem novih turističkih proizvoda te novim investicijama.

- Poticat ćemo sve investicije veće dodane vrijednosti i s potencijalom produženja sezone te kvalitetnije povezivanje i ostvarenje sinergijskih učinaka u sustavu turističkih zajednica Istre, rekao je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater