SUPER NEKRETNINA

MILAN POPOVIĆ, srpski kralj bakra i bivši Severinin suprug, za 400 eura po kvadratu kupio atraktivno zemljište od Općine Fažana

| Autor: Danijela BAŠIĆ- PALKOVIĆ
Milan Popović

Milan Popović


Milan Popović, srpski poduzetnik kojeg u medijima nazivaju "kraljem bakra" i bivši suprug pjevačice Severine Kojić, s kojom se godinama bori za skrbništvo nad njihovim malodobnim sinom, kupio je najskuplju parcelu koju je nedavno putem javnog natječaja prodavala Općina Fažana.

Riječ je o općinskom zemljištu na području Fažane jug koje već godinama glasi kao najelitnija lokacija u ovom dijelu Istre. Zemljište koje se proteže na 738 kvadrata Popović je kupio za 295.200 eura, odnosno 400 eura po kvadratnom metru, putem svoje tvrtke Celanova d.o.o.

Na istom je natječaju oglašena prodaja ukupno pet općinskih parcela, a Popović je iskazao interes za kupnju zemljišta s pogledom na Brijune. Prije nekoliko dana Općina Fažana donijela je odluku o prihvatu ponude i sklapanju ugovora o kupoprodaji nekretnina na području Fažane jug. Zasad je nepoznato kakve planove Popović ima i hoće li uskoro na toj parceli niknuti luksuzna kuća za odmor.

Na području Fažane jug, nekih dvjestotinjak metara od mora, nalazi se niz luksuznih vila i kuća. S vremenom je taj dio Fažane postao lokacija rezervirana samo za one dubljeg džepa, a očito je za oko zapela i poznatom srpskom milijunašu i poduzetniku. U neposrednoj blizini, uz samo more, nalazi se i atraktivna austrougarska Vila San Lorenzo koju je prije nekoliko godina kupio istarski poduzetnik Plinio Cuccurin.

Tvrtka Celenova koju je Popović osnovao 2018. godine sa sjedištem u Zagrebu bavi se raznim djelatnostima, ali najviše je vezana uz poslovanje s nekretninama. U podacima iz sudskog registra vidljivo je da se tvrtka bavi i poslovima vezanim uz oplođivanje domaćih životinja, trgovinu uzgojno valjanim životinjama i genetskim uvozom sadnog materijala, zastupanjem stranih tvrtki, ispitivanjem javnog mijenja, informatičkim uslugama, proizvodnjom brašna i vina, promidžbom, ekološkom proizvodnjom…

Kao zanimljivost može se izdvojiti kako je jedino parcela koju je na natječaju kupila Popovićeva tvrtka bila oglašena u eurima. Općina je, inače, na istom natječaju prodavala još četiri parcele. Tako je krajem kolovoza oglašena i prodaja 3.249 kvadrata općinskog zemljišta na području Valbandona po početnoj cijeni od dva milijuna kuna. Kako doznajemo, za tu lokaciju nije bilo interesa kao ni za parcelu od 334 kvadrata koja se prodavala po cijeni od 381 tisuća kuna.

Vezano uz neprodano općinsko zemljište koje se proteže na više od tri tisuće kvadrata, načelnik Radomir Korać kaže da su tu parcelu oglašavali barem desetak puta.

- Zasad nije bilo interesa jer lokacija nema riješen pristupni put. S druge strane, radi se o vrlo atraktivnoj poziciji na kojoj je moguća izgradnja hotela ili hostela s kapacitetom od 150 kreveta. Parcela se prodaje za 80 eura po kvadratu, što je dosta povoljno, rekao je načelnik Fažane Radomir Korać. Potvrđuje nam da je u ovom valu Općina za gotovo pola milijuna kuna prodala 432 kvadrata vlastitog zemljišta privatnim osobama koje u Valbandonu planiraju izgraditi obiteljsku kuću.

Što se tiče parcele koju je kupila tvrtka Milana Popovića, načelnik Fažane kratko je komentirao da je potonji svima poznat kao "svjetski kralj bakra".

- Ako je odabrao Fažanu, to nam je iznimno drago. Područje Fažane jug namijenjeno je isključio za stambenu gradnju pa pretpostavljam da na parceli planira graditi kuću, jer prema prostornom planu nije moguće graditi ništa drugo, kazao je Korać.

Tvrtka Celanova u jednom je trenutku imala i udjele u tvrtki Mega Immobilien d.o.o. za poslovanje nekretninama, gdje je Popović jedno vrijeme bio naveden kao direktor. Iz sudskog registra sada je vidljivo da tu tvrtku zastupa poznata odbojkašica i bivša reprezentativka Dragana Marković koja je i direktorica tvrtke. Tvrtka Mega Immobilien d.o.o. ima sjedište u Fažani, u ulici Braće Ilić, dakle u neposrednoj blizini gdje je Popović ovih dana kupio parcelu.

- Dragana Marković koja živi u Milanu rado dolazi u svoju kuću u Fažanu na odmor s obitelji. Njezin je suprug svjetski trgovac kašmira, a Fažana je njihov drugi dom, rekao nam je načelnik Korać.

Poslovanje Milana Popovića u Hrvatskoj najviše je vezano uz tvrtku Celenova čiji je osnivač i direktor. Ta je tvrtka posljednjih godina u Hrvatskoj uglavnom investirala u nekretnine. U jednom intervjuu Popović je rekao da je kupio farmu u Vrbovcu te poslovni prostor i još neke nekretnine u zagrebačkom naselju Maksimir.

Sjedište tvrtke Celanova je u zagrebačkom kvartu Horvatovac, gdje je prije nekoliko godina Popović kupio staru vilu. Srušio ju je te sagradio kuću koja mu je postala zagrebački dom. Mediji su pisali o kupnji poslovnih prostora i garaža, a spominje se i nekretnina na Hvaru koju je Popovićeva tvrtka kupila od nekadašnje klizačice Idore Hegel.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater