NAJNOVIJEMARINA PUNTICA

Medulinska riva ima 85 novih vezova

| Autor: Patricija SOFTIĆ

U utorak je u Medulinu svečano otvorena nova marina Puntica. Riječ je o investiciji tvrtke Adriatic Yacht Charter d.o.o. vrijednoj 15 milijuna kuna, dok je Općina Medulin podržala ovu privatnu investiciju uređenjem zelenih površina i asfaltiranjem pristupne ceste prema marini te radovima spajanja platoa i parkinga iznad Malina prema marini u vrijednosti 1,5 milijuna kuna.

Koncesija za ovu marinu dobivena je još 2015. godine, a radovi su trajali od rujna 2017. pa sve do travnja 2019. Marina Puntica broji 85 vezova s priključcima struje i vode, recepcijom, parkingom, uređenim sanitarnim blokom, a nudi usluge dizalice, održavanja plovila, nautičkog servisa, servisa jedara i tendi, suhi vez, kao i usluge najma jedrilica i motornih čamaca.

U budućnosti se u marini planira i ugostiteljska ponuda kafića i restorana. Tvrtka Adriatic Yacht Charter osnovana 1999. kao obiteljska charter tvrtka, a danas je jedna od vodećih charter kompanija u Hrvatskoj sa flotom većom od 70 jedrilica, katamarana i motornih brodova smještenih uzduž jadranske obale, od Pule do Dubrovnika.

Sama pozicija novootvorene marine Puntica je vrlo bitna. Naime, to je zadnja marina prema Kvarneru te je zbog toga idealna polazna baza nautičara. Ovom privatnom investicijom zasigurno je osnažena turistička infrastruktura Medulinske rivijere, koja se sve više osvrće nautičkom turizmu.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom
Webcams provided by webcams.travel add a webcam