projekt "Čuvajmo srce" 

MEDULIN Zdrave navike potencijal za dug, zdrav i kvalitetan život

| Autor: Patricija SOFTIĆ
Arhiva G. I.

Arhiva G. I.


Edukativni seminar o važnosti prevencije kardiovaskularnih bolesti održat će doktorica specijalne bolnice Medico. Građani će od 10.30 sati moći provjeriti svoje razinu šećera u krvi, indeks tjelesne težine i tlaka te se besplatno savjetovati s doktorom

 

Općina Medulin u partnerstvu s Općinom Vrhovine provodi projekt "Čuvajmo srce" ukupne vrijednosti 493.152,79 kuna financirane u stopostotnom iznosu od strane Europske unije. Cilj projekta je osigurati stjecanje zdravih životnih navika ciljnih skupina što će rezultirati stvaranjem potencijala za dug, zdrav i kvalitetan život stanovništva prije nego što se pojave zdravstveni problemi ili ugroženost zdravlja. 

Srcem na moru

Projekt "Čuvajmo srce" osmišljen je tako da se ciljanim skupinama podigne razina svijesti o važnosti prevencije pojave ishemijske bolesti srca kroz organizaciju Dana zdravlja "Srce, zdravlje i Vi" u Medulinu i Vrhovinama te organizaciju Manifestacije zdravlja "Srcem na moru" u Medulinu.

U sklopu Dana zdravlja "Srce, zdravlje i vi" prvi seminar održat će se ove subote 13. lipnja s početkom u 10.30 sati u Vatrogasnom domu u Medulinu, dok će se drugi seminar održati 20. lipnja u Premanturi. Edukativni seminar o važnosti prevencije kardiovaskularnih bolesti održat će doktorica specijalne bolnice Medico. Građani će moći provjeriti svoje razinu šećera u krvi, indeksa tjelesne težine i tlaka i besplatno se savjetovati s doktorom. 

Radionica o bilju

U sklopu Dana zdravlja "Srce, zdravlje i Vi", održat će se edukativno-kreativna i gastro radionica o bilju i biljkama zdravima za srce. Djeca će uz svoje bake i djedove imati priliku likovno se izraziti na temu same radionice te se okušati u pripremi tradicionalnih biljnih čajeva i napitaka. Svi će posjetitelji moći kušati pripremljene domaće, zdrave i ukusne sokove i smoothie na bazi bilja i voća.

Javno-zdravstvenim akcijama, savjetovanjima liječnika, kreativnim radionicama, izložbama i sportskim događanjima, koji će se održati do kraja listopada, doprinijet će se povećanju znanja i svijesti stanovništva.

Organizacija seminara je financirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter