NAJNOVIJE


PREDSTAVLJEN ŠESTI REGIONALNI FORUM OBITELJSKOG SMJEŠTAJA ISTARSKE ŽUPANIJE

MEDULIN Mnoštvo informacija za privatne iznajmljivače na jednom mjestu

Program su predstavili Goran Buić, Jasna Jaklin Majetić, Barbara Floričić, i Ticiana Trošt Kožljan

Radi se o skupu pružatelja ugostiteljskih usluga u domaćinstvu s područja Istarske županije i edukativnog je karaktera te pruža priliku za proširenje saznanja o novostima u zakonodavstvu, tržišnim trendovima te razmjenu iskustva među pružateljima usluga smještaja u domaćinstvu

Danas je u općinskoj vijećnici u Medulinu predstavljen program 6. Regionalnog foruma obiteljskog smještaja Istarske županije koji će se održati u utorak 26. veljače u hotelu Park Plaza Belvedere u Medulinu. Radi se o skupu pružatelja ugostiteljskih usluga u domaćinstvu s područja Istarske županije i edukativnog je karaktera te pruža priliku za proširenje saznanja o novostima u zakonodavstvu, tržišnim trendovima te razmjenu iskustva među pružateljima usluga smještaja u domaćinstvu.

Organizatori ovogodišnjeg Foruma su Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Pula i Općina Medulin. Program su predstavili načelnik Općine Medulin Goran Buić, predsjednica HGK-ŽK Pula Jasna Jaklin Majetić, pročelnica Upravnog odjela za EU projekte, međunarodnu suradnju i gospodarstvo Općine Medulin Barbara Floričić, i viša stručna suradnica Županijske komore Pula Ticiana Trošt Kožljan.

Obiteljski smještaj čini 33 posto noćenja

Načelnik Goran Buić izrazio je zadovoljstvo kako je upravo Općina Medulin domaćin i suorganizator ovogodišnjeg 6. Regionalnog foruma obiteljskog smještaja Istarske županije kao najturističkija općina u Republici Hrvatskoj. Istaknuo je kako obiteljski smještaj u Općini Medulin čini 33 posto ukupnog broja noćenja te je kao takav zaslužan za izniman razvitak turizma u općini. Predsjednica HGK – ŽK Pula Jasna Jaklin Majetić izrazila je zadovoljstvo što je Općina Medulin prva općina koja je domaćin, obzirom da su do sada to bili samo gradovi. Spomenula je da pri HGK djeluje Zajednica obiteljskog smještaja koja čini jedinu nacionalnu asocijaciju pružatelja usluga u obiteljskom smještaju, te koja pruža potporu malim poduzetnicima koji kroz svoju imovinu razvijaju turizam.

O paušalnim iznosima za iznajmljivače

Viša stručna suradnica Ticiana Trošt Kožljan predstavila je ovogodišnji program koji započinje u 11.30 sati registracijom sudionika, a završava u 16.40 sati. Program je kreiran na temelju iskazanog interesa i potreba članova sekcije Zajednice obiteljskog smještaja ŽK Pula. Na Forumu će se obraditi aktualne teme s aspekta institucija koje su nadležne za pojedinu problematiku, a predstavit će se i primjeri dobre prakse u poslovanju obiteljskog smještaja, kao i kanali njihove promidžbe i poslovanja. Tako će biti govora o paušalnim iznosima za iznajmljivače, o registraciji i pružanju zdravstvene zaštite gostima, o obvezama iznajmljivača stanova i kuća, o podizanju kvalitete usluge i smještaja, i mnogo drugih tema.

Sudjelovanje na šestom Regionalnom forumu obiteljskog smještaja Istarske županije besplatno je za sve sudionike uz obaveznu prijavu putem web stranice HGK. Pročelnica Barbara Floričić pozvala je sve privatne iznajmljivače da se prijave na ovogodišnji Forum kako bi na vrijeme osigurali svoje sudjelovanje obzirom da je kapacitet sudionika ograničen. Sudionici Foruma pozvani su da ostanu do samog kraja kako bi nakon toga otišli u obilazak novoobnovljenog Malina na vitar. Na ovogodišnji 6. Regionalni forum obiteljskog smještaja Istarske županije moguće se prijaviti putem poveznice www.hgk.hr/fos. (P. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam