POTPISIVANJE UGOVORA

MALI PROJEKTI ZA BOLJE SUTRA Buzetskoj udruzi Kaleido odobreno 25.000 kuna

  Projektom Teatrin obogaćuje se ponuda umjetničkih sadržaja (festival pripovijedanja, tematski izleti, izložbe, promocije, niz edukativnih radionica i predavanja) s ciljem socijalizacije djece i mladih te istovremenu revitalizaciju, valorizaciju i promociju zavičajne istarske književnosti i kulture

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Potpisivanje ugovora

Potpisivanje ugovora


Upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Helga Možé potpisala je ugovor s buzetskom udrugom Kaleido, njenom predsjednicom Ivom Nemec, kojoj je na temelju natječaja "Mali projekti za bolje sutra", odobreno 25.000 kuna za provedbu malog projekta u zajednici "Teatrin - festival priča i stvaralačke igre". Tim projektom obogaćuje se ponuda umjetničkih sadržaja (festival pripovijedanja, tematski izleti, izložbe, promocije, niz edukativnih radionica i predavanja) s ciljem socijalizacije djece i mladih te istovremenu revitalizaciju, valorizaciju i promociju zavičajne istarske književnosti i kulture. 

Vrijednosti zavičajne književnosti

Aktivnosti projekta u godini čitanja promiču vrijednost i značaj poznavanja i čitanja zavičajne književnosti. Pored toga su usmjerene na sveobuhvatni, holistički pristup stvaranja sadržaja za dobrobit djece te istovremeno umrežavaju i osnažuju suradnju lokalnih dionika u stvaranju kulturnog turizma pa i na taj način podržavaju strategiju razvoja lokalne zajednice.

Partneri na projektu su Gradsko društvo Crvenog križa, Pučko otvoreno učilište "Augustin Vivoda", Osnovna škola "Vazmoslav Gržalja", mjesni odbori Roč i Vrh te Galerija Skladište akademskog slikara Harija Ivančića.

Inače, na natječaju Grada Buzeta za ovaj je projekt odobreno 3.500 kuna.

- Novi projekt udruge Kaleido nastavak je projekta 'Drama u mom gradu' za kojeg već tri, četiri godine imamo potporu Grada Buzeta i koji je bio inicijalno zamišljen da se ostvari suradnja, kako bi moglo nastati ovo što će se sada ovim najnovijim projektom potencirati, a to je mali festival pripovijedanja priča i stvaralačke igre. Ideja samog projekta u ovo vrijeme, kada je socijalizacija na neki način prekinuta, je da se u cijelosti usmjeri djeci i mladima i da se napravi sadržaj koji na neki način može egzistirati u ovo vrijeme epidemioloških mjera, a isto tako da u godini čitanja spoji zavičajnost, da podsjeti, da proizvede nekakve priče koje se odnose na naš kraj, odnosno legende, da se materijaliziraju kroz tehniku kamišibaja priča koje osobno dosta kroz udrugu potenciramo, izjavila je Nemec.

Mali projekti s velikim srcem

- Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva je od 2010. godine imala 365 prijava, a 155 financiranih projekata ukupne vrijednosti preko 1,8 milijuna kuna. To su sve mali projekti u lokalnim zajednicama, male aktivnosti, sadržaji koji traže povezivanje i uključivanje različitih dionika. Uključilo se više od tri tisuće volontera, više od tristo tisuća različitih korisnika smo kroz ove projekte potencirali, tako da to jesu mali projekti, ali mi ih zovemo mali projekti s velikim srcem. S područja Grada Buzeta od 2010. godine do danas prijavljeno je 45 projekata, od toga je proveden 21, a jedan je još uvijek u provedbi. Kroz različite projekte Grad Buzet je u deset godina iz Fonda gradova i općina povukao 252.000 kuna, okupio je preko 5.700 različitih korisnika, preko 400 volontera je bilo uključeno i to su doista lijepe brojke, rekla je upraviteljica Zaklade Helga Možé.

- Koliko smo novaca uplatili u Fond gradova i općina toliko nam se vratilo. To su, kako je rečeno, mali projekti s velikim srcem, a ja bi dodao i dušom, poručio je gradonačelnik Damir Kajin i izrazio želju da se suradnja sa Zakladom nastavi i ubuduće.

Potpisivanje ugovora u prisustvu predstavnika općina i gradova, naglašavaju u Zakladi za poticanje partnerstva i razvoja civilnoga društva, dobra je prilika da se upoznaju organizacije civilnog društva te da se predstavnici lokalnih vlasti i šira zajednica upozna s aktivnostima kojima se mogu priključiti te na taj način podržati promjene koje se događaju kroz "Male projekte za bolje sutra" u njihovim zajednicama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of