vrijednost 45 milijuna kuna

U Ministarstvu poljoprivrede potpisani ugovori za izgradnju 11 dječjih vrtića u ruralnim područjima


Ministarstvo poljoprivrede potpisalo je u utorak ugovore za gradnju ili rekonstrukciju 11 dječjih vrtića vrijedne 45 milijuna kuna, a dosad je iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za to osigurano 288 milijuna kuna, priopćilo je ministarstvo.

Ukupno 836 milijuna iz natječaja Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske namijenjeno je isključivo izgradnji, rekonstrukciji i opremanju dječjih vrtića, a dosad je tim programom s 288 milijuna kuna sufinancirana izgradnja 57 vrtića.

Ugovore je s predstavnicima osnivača dječjih vrtića i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju potpisao ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

"Drago mi je da smo danas, niti mjesec dana od potpisivanja ugovora za 113 vrtića, potpisali novih 11 ugovora, pa je ukupni odobreni iznos potpore do sada premašio 945 milijuna kuna", rekao je Tolušić i dodao da do obrade preostalih prijava na natječaj očekuje potpisivanje ugovora za financiranje izgradnje ili rekonstrukcije oko 200 dječjih vrtića.

Financijska potpora za gradnju iznosi od 80 do 100 posto investicije, odnosno između 15.000 i jedan milijun eura po projektu. Ovim je ugovorima osigurana izgradnja i rekonstrukcija vrtića u ruralnim područjima u Istarskoj, Primorsko-goranskoj, Zadarskoj, Karlovačkoj, Ličko-senjskoj, Bjelovarsko-bilogorskoj i Zagrebačkoj županiji.

Do sada je u sklopu te mjere iz Programa ruralnog razvoja ugovoreno 936 projekata s potporom vrijednom više od dvije milijarde kuna. Novcem su izgrađeni sustavi za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda, nerazvrstane ceste, dječji vrtići, vatrogasni domovi, tržnice, parkovi i sportski tereni.(H)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater