NAJNOVIJE


SJEDICA STIGAO NA ISTARSKI SJEVER

Mali Buzećani dočekali svetog Nikolu i upalili blagdansku rasvjetu

(G. Č. Š.)

Ovogodišnja "Buzetska božićna čarolija", kulturno-umjetnički i zabavni projekt, koja će se tijekom prosinca održati u Buzetu, Roču i Vrhu kroz petnaest programa namijenjenih svim uzrastima

S nestrpljenjem su ga čekali i dočekali u veselom raspoloženju i s bogatim zabavnim programom, mali Buzećani Svetog Nikolu, da bi zajedničkim odbrojavanjem na prepunom središnjem gradskom trgu upalili dekorativnu blagdansku rasvjetu koja će ukrašavati Buzet punih mjesec dana.

Sv. Nikola stigao je uz svijetlost feralića, a na pozornici kod hotela Fontana dočekala ga je Vila Buzetina. Velike i male zabavljali su nadasve brojni pjevači i plesači buzetske udruge "Mali veliki mikrofon", duhovite čarolije Dua Shick Shock, kao i smiješne klaunarije Klauna Mareka te nastup Cile One Man Banda koji su malim Buzećanima priredili i vatreni show.

Otvoren je mali božićni sajam. Domaći proizvođači nudili su svoje proizvode, a djeca ručno izrađene božićne ukrase, čestitke, košarice, lampione… Bilo je tu i toplih napitaka, mirisnog čaja i tople čokolade, fritulica, ali i kobasica i kuhanog vina za roditelje. Organizatori prosinačkog sadržaja kojim je i sjever Istre zakoračio u najljepše doba godine, Grad Buzet, Pučko otvoreno učilište "Augustin Vivoda", komunalno poduzeće "Park" i udruga "Mali veliki mikrofon", središnjem gradskom trgu udahnuli su dašak blagdanske čarolije.

Doček sv. Nikole, jedan od najposjećenijih prosinačkih programa, prvi je sadržaj ovogodišnje "Buzetske božićne čarolije", kulturno-umjetničkog i zabavnog projekta koji će se tijekom prosinca održati u Buzetu, Roču i Vrhu i kroz petnaest programa namijenjenih svim uzrastima obuhvatiti preko dvjesto sudionika, umjetnika, pjevača, plesača, animatora, izlagača. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam