POREČ

Ljetni kamp na Gradskom kupalištu: Djeca postaju mali BIOLOZI, UMJETNICI, SPORTAŠI, A NAJVIŠE - PLIVAČI

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ


Uz edukativne radionice, u kampu se posebna pozornost pridaje i koordinaciji pokreta te razvijanju motorike, bilo kroz vježbe loptom ili penjanjem. Tu su i atletski program, streličarstvo, nogomet, odbojka i rukomet na pijesku, ples kao i društvene igre

Ljetni kamp Grada Poreča ulazi u završnicu. Nakon što je protekle subote završena treća smjena, jučer je počela četvrta i posljednja smjena ove omiljene ljetne zabave za djecu različitih uzrasta. Dvjestotinjak djece, koliko ih je dosad prošlo kroz kamp, dio je svojih školskih praznika provelo u igri, učenju i plivanju pod stručnim vodstvom trenera, a jučer je u novu avanturu krenulo njih šezdesetak.

Važni su i skokovi u vodu

U dnevnim aktivnostima kampa, već tradicionalno, škola za neplivače i škola plivanja zauzimaju najvažnije mjesto. Cilj škole je neplivače osposobiti za samostalno održavanje na vodi uz pravilno disanje, a plivače poučiti pravilnoj tehnici plivanja u nekoliko plivačkih disciplina. Skokovi u vodu imaju značajno mjesto oslobađanju od straha i izgradnji samopouzdanja mališana, a omiljeni su im rekviziti velike plutače i otoci za uživanje u uvali na kupalištu.

Ljetni kamp Poreč

Tu je i veslanje u kajacima te veslanje na SUP-u. Jedna od omiljenih aktivnosti ove je godine radionica "Morski svijet - moj svijet", u kojoj su uživali i polaznici treće smjene i kroz koju su prikupljali organizme iz mora, spremali ih u akvarije i povećalima ih proučavali, sve u suradnji s Institutom za poljoprivredu i turizam - Centrom za invazivne vrste Poreč i njihovom suradnicom Tinom Tominić.

Djeca su rado sudjelovala i u radionici pod vodstvom umjetnice Jane Franušić koja ih je učila izrađivati ukrasne predmete od raznih materijala, a radionicu o ponašanju na vodi i što učiniti u slučaju nezgode pokazali su im članovi Gradskog društva Crvenog križa Poreč.

Razvoj pokreta i motorike

Uz edukativne radionice, u kampu se posebna pozornost pridaje i koordinaciji pokreta te razvijanju motorike, bilo kroz vježbe loptom ili penjanjem. Tu su i atletski program, streličarstvo, nogomet, odbojka i rukomet na pijesku, ples kao i društvene igre.

Ljetni kamp Poreč

Svi su polaznici svrstani u male grupe kako bi se postigao bolji rad sa svakim polaznikom i programi održali u skladu s epidemiološkim mjerama.

Treća je smjena kao i prethodne, završila zajedničkim obiteljskim izletom u vodeni park, a tako će svoj dvotjedni boravak zaključiti i polaznici četvrtke smjene nakon čega se spušta zastor nad ovogodišnjim 23. izdanjem Ljetnog kampa Grada Poreča.

Ljetni kamp Poreč


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater