KONFERENCIJA DIGITAL LABIN 2022.

Labin za vikend postaje središte IT industrije u Hrvatskoj

| Autor: Tea TIDIĆ
Labin će tako u petak i subotu zasjati ružičastom bojom

Labin će tako u petak i subotu zasjati ružičastom bojom


Ovog vikenda Labin postaje središte IT industrije u Hrvatskoj. Tu se u organizaciji Lloyds digitala održava konferencija Digital Labin 2022. Koliko je interesantna ova manifestacija, dovoljno govori podatak da je konferencija rasprodana do posljednjeg mjesta, te će se u ovom istarskom gradu znanom po rudarskoj povijesti okupiti više od 600 najvećih stručnjaka iz industrije digitalnog dizajna i developmenta.

Danas će se održati pet stručnih radionica na pet različitih lokacija - u prostorima Društveno-kulturnog centra Lamparna, Gradske knjižnice, Srednje škole Mate Blažine te Sportskog centra Franko Mileta, a voditelji radionica su međunarodni stručnjaci iz industrije, iz tvrtki kao što su Kiwi.com, Bornfight i Infinum. U subotu, na glavnom danu konferencije održat će se simultano predavanja na dvije lokacije - Hangar Arena (Design & UX) te Mine Hall (Dev & Data). Dvorana Sportskog centra Franko Mileta nosi ime Hangar Arena, a voditeljica programa je Iva Šulentić, dok je Mine Hall prostor Lamparne, gdje će program voditi Ivan Šarić. Digital Labin promijenit će i vizuru grada: Labin će tako, zahvaljujući sinergiji mlade ekipe iz Lloyds digitala, Sonoluxa te Levela52, danas i sutra zasjati ružičastom bojom.

Od raznih detalja ružičaste boje koje će osvanuti po ulicama grada, ova mlada ekipa osvjetlit će labinske rudarske znamenitosti ružičastim bojama, a iz Lloydsa kažu kako ove godine posebnu čast imaju što će se dio konferencije održati u Lamparni, gdje je prvotno bio predviđen 4. program Bijenale Industrijske Umjetnosti/Industrial Art Biennial (IAB), koji se trebao održati upravo u terminu od 17. do 29. rujna, gdje je dio konferencije Digital Labin 2022. trebao biti jedan od pratećih programa.

Budući da je 4. program Bijenale Industrijske Umjetnosti/Industrial Art Biennial (IAB) odgođen za sljedeću godinu, prostor Lamparne u tom će razdoblju, umjesto prepun umjetnika i kustosa te iznimne industrijske umjetnosti, biti središte okupljanja stručnjaka iz IT industrije. Ova dva naizgled nespojiva svijeta pronašla su zajednički jezik i spojili nespojivo.

Tako će u sklopu konferencije Digital Labin 2022., koja će okupiti preko 600 ljudi, biti najavljen i program 4. Bijenala industrijske umjetnosti/Industrial Art Biennial (IAB) koje će se održati na ukupno 14 lokacija u Labinu, Raši, Puli i Rijeci od 13. svibnja do 30. lipnja 2023., na način da će se ispred Lamparne (Mine Hall - Dev & Data track) biti postavljena četiri metra visoka metalna skulptura u obliku dva ukrštena rudarska čekića, radničko-umjetnički rad Metal Gurua pod nazivom "UC XXI – Ustav".

Digital Labin 2022. konferencija ove godine održava se pod pokroviteljstvom Grada Labina, Turističke zajednice Labin Rabac, te Turističke zajednice Istarske Županije.

- Zahvalni smo im na podršci i sinergiji kojom grad Labin zajednički postavljamo na svjetsku mapu i pokazujemo našim sugrađanima ali i ostatku regije kako je budućnost našeg grada zbilja ružičasta, poručuju organizatori. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini