projekt vodovoda

LABIN: Vodovodna mreža stiže do 11 malih naselja

| Autor: Branko BIOČIĆ
Radovi u visokoj zoni

Radovi u visokoj zoni


Nakon što su nedavno završeni radovi prema naseljima Kopač, Bartići i Hrvatini koji su spojeni na sustav vodoopskrbe, ovih dana nastavljeni su radovi u sklopu projekta visoke zone Grada Labina.

Podsjetimo, radi se o projektu Vodovoda Labin koji je 2018. godine započeo s investicijskim ciklusom za projekt visoke zone Grada Labina kada je provedeno javno nadmetanje te je Vodovod Labin zaključio okvirni sporazum s izvođačem radova De Conte d.o.o. iz Labina. Ukupna investicija je 9.684.460 kn (bez PDV-a). Projekt je sufinanciran od strane Hrvatskih voda s 40 posto investicije (bez PDV-a). Ovom investicijom naselja visoke zone uključuju se u vodoopskrbni sustav Vodovoda Labin, a radi se o dijelu Labina s ukupno jedanaest manjih naselja i stotinjak stanovnika.

Područje visoke zone bilo je jedan od onih 0,3 posto područja grada koji dosad nije imao razvijenu vodoopskrbu. Uključivanjem u vodoopskrbni sustav Labinštine stotinjak stanovnika dobiva mogućnost korištenja pitke vode, što ujedno donosi i veliki poticaj daljnjeg razvoja, posebno turizma.

Nedavno započeti radovi, posljednja su faza izgradnje cjevovoda visoke zone s obzirom da se radi o "kraku" vodovodnih cjevovoda na dionicama Murati - Morčaki i Murati - Vučići - Dropići - Katići - Filići (Gora Glušići). Ova faza ugovorene investicije vrijedna je 3,8 milijuna kuna što, uz već završene radove vrijedne 5,85 milijuna kuna iznosi ukupno ugovorenih 9,7 milijuna kuna (bez PDV-a), a očekivani završetak radova je kraj lipnja 2022. godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater