Raspisan javni poziv

LABIN Predlaganje kandidata za gradske nagrade do 30. lipnja

| Autor: Branko BIOČIĆ

Prijedlog o kandidatima za dodjelu javnih priznanja Komisiji za dodjelu priznanja Grada Labina mogu dati članovi Komisije, radna tijela i vijećnici Gradskog vijeća, gradonačelnik te udruge građana i druge pravne i fizičke osobe s područja Labina

 

Na temelju Odluke o javnim priznanjima Grada Labina i Statuta Grada Labina, gradonačelnik Valter Glavičić objavio je jučer javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu javnih priznanja Grada Labina za ovu godinu. Javna priznanja Grada Labina su Počasni građanin grada Labina, Nagrada za životno djelo, Godišnja nagrada, Zahvala i   Priznanje. 

Pet nagrada

Počasnim građaninom može se proglasiti državljanin RH ili strani državljanin koji je svojim djelovanjem i postupcima posebno pridonio promicanju značaja i ugleda Grada, te ostvarivanju i razvoju odnosa Grada s drugim gradovima i općinama u zemlji i inozemstvu. Nagrada za životno djelo dodjeljuje se istaknutim pojedincima koji su dugogodišnjim radom ili određenim djelom dali izuzetan doprinos u razvitku određene ili više djelatnosti od značaja za Grad i čiji rad i djelo predstavlja trajno dobro od značaja za Grad. Godišnja nagrada dodjeljuje se pojedincu ili pravnoj osobi za stvaralački rad i posebna dostignuća tijekom posljednje dvije godine koje prethode godini u kojoj se dodjeljuje nagrada, a može se dodijeliti i grupi pojedinaca ili pravnih osoba ako je određeno ostvarenje odnosno postignuće rezultat njihovog zajedničkog rada. Zahvala se dodjeljuje domaćoj ili stranoj fizičkoj ili pravnoj osobi za donacije, humanitarne ili slične aktivnosti te za uspješnu suradnju s ustanovama i tijelima Grada, dok se priznanje dodjeljuje domaćoj fizičkoj ili pravnoj osobi za doprinos u radu iz pojedine oblasti, za postignuće u radu, te za doprinos promidžbi Grada. 

Pisana i obrazložena prijava

Pravo predlaganja kandidata za dodjelu javnih priznanja Gradskom vijeću Grada Labina ima Komisija za dodjelu priznanja pri Gradskom vijeću. Prijedlog o kandidatima za dodjelu javnih priznanja Komisiji za dodjelu priznanja Grada Labina mogu dati članovi Komisije, radna tijela i vijećnici Gradskog vijeća, gradonačelnik te udruge građana i druge pravne i fizičke osobe s područja Grada. Inicijativa o kandidatima za dodjelu javnih priznanja podnosi se Komisiji u pisanom obliku i mora sadržavati: ime i prezime, odnosno naziv predlagatelja, prebivalište odnosno sjedište predlagatelja, ime i prezime, odnosno naziv osobe koja se predlaže za kandidata za dodjelu javnog priznanje, životopis kandidata, naziv javnog priznanja i područje za koje se predlaže, pisano obrazloženje i opis značajnih dostignuća i doprinosa radi kojih se predlaže kandidata za dodjelu javnog priznanja s odgovarajućom dokumentacijom (popis objavljenih radova, analiza, prikaza, stručnih kritika i ocjena, natjecateljskih rezultata i sl.).

Prijedlog treba dostaviti Komisiji s naznakom "Za dodjelu javnih priznanja grada Labina", (Titov trg 11), najkasnije do 30. lipnja 2020. godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum