NOVI PODACI IZ STOŽERA

KORONAVIRUS: Danas u Istri jedna novooboljela osoba. Sad ih je ukupno 80. Sve veći broj izliječenih pacijenata

| Autor: Glas Istre, Hina
(EPA)

Prema najnovijim podacima Stožera za civilnu zaštitu Istarske županije, stigli su nalazi za 32 suspektna pacijenta:

- Ukupno je ispitano 32 uzorka brisa od kojih je jedan pozitivan na koronavirus (COVID-19). Radi se o dolasku iz područja Velike Britanije, a osoba je bila u samoizolaciji.

Troje pacijenata je izliječeno, što čini ukupno 18 izliječenih od koronavirusa (COVID-19) u Istarskoj županiji.

Tijekom jučerašnjeg dana, terenskim uzorkovanjem i na Odjelu za infektologiju Opće bolnice Pula, uzet je 51 uzorak brisa te su dostavljeni u laboratorij u Zagreb.

O rezultatima nalaza bit ćete naknadno obaviješteni, navodi Dino Kozlevac, načelnik Stožera za civilnu zaštitu Istarske županije.

Inače, u četvrtak se prema naputku Nacionalnog stožera civilne zaštite ponovno otvorena zelena tržnica u Puli, kako u središtu grada tako i na Verudi. Po riječima načelnika županijskog Stožera civilne zaštite Dina Kozlevca, osim u Puli od danas tržnice rade i u Rovinju, Poreču, Umagu, Bujama, Buzetu, Pazinu i Labinu te do sada, kako je naveo, nema većih problema.

"Građani se drže uputa, paze na razmak i sve teče bez problema. U par slučajeva došlo je do grupiranja građana koji su se na intervenciju redara potom razišli. Postavljene su ograde, redari propuštaju građane u razmaku od par minuta kako se ne bi stvorile gužve. Dakle, za sada je situacija pod nadzorom", istaknuo je načelnik Stožera civilne zaštite DIno Kozlevac.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater