SMANJENE INVESTICIJE

KORONAKRIZA SKRESALA FINANCIJE: Rebalans proračuna Općine Funtana

| Autor: Slaven BRAJKOVIĆ
Funtana (Neven LAZAREVIĆ)

Funtana (Neven LAZAREVIĆ)


Na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Funtane u fokusu su bile prve izmjene i dopune proračuna za 2020. godinu. Pročelnica Karmen Pilat rekla je da ih je na to primorala aktualna situacija s koronavirusom.

Tako je u rebalansu planiran prihod od 32 milijuna što je 12,8 posto manje od ranije planiranih 36,7 milijuna kuna. Na to je najviše utjecao prijenos viška prihoda iz 2019. godine u iznosu od skoro 1,4 milijuna kuna. Općina je stoga uskladila rashode i izdatke, a koje se odnose na naknade za rad službenika općinske uprave, načelnika i njegovog zamjenika te članova Općinskog vijeća.

Smanjene će biti i investicije koje se u 2020. godini neće realizirati kao što su uređenje novih zelenih površina, uređenje plaže na potezu od Perila do Bijele Uvale, a odgađaju se prva i druga faza izgradnje prometnice prema auto kampu Polidor.

Tijekom aktualnog sata vijećnika Eugena Fabrisa (istoimena lista) zanimalo je razmišlja li Općina o otvaranju doma za starije osobe s obzirom na pokrenutu inicijativu koja im je u pisanoj formi i dostavljena. Načelnik Mladen Grgeta potvrdio je zaprimanje pisma inicijative koju u potpunosti podržava.

- Podsjećam da je u urbanističkom planu naselja Funtana već zacrtana lokacija namijenjena za te svrhe, ali još ne možemo precizirati rok njene izgradnje, jer Općina, zbog situacije s korona virusom, teško sada može financijski pratiti takvu investiciju, ali raditi ćemo i dalje na iznalaženju rješenja, rekao je Grgeta. Predsjednik Vijeća Marin Tonković dodao je da su u Općini i primili predstavnike ove inicijative, upoznali ih s proračunom, kojom prilikom su se i sami uvjerili o svim njegovim stavkama. U Vijeću je potom, umjesto Korin Liović, koja je u međuvremenu zaposlena u općinskoj upravi, prisegnula Marija Dujović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum