NAJNOVIJESKUPŠTINA MLADEŽI HDZ-A ISTARSKE ŽUPANIJE

Komunikolog Paolo Deltin novi je predsjednik Mladeži HDZ-a


Paolo Deltin, 24-godišnji komunikolog iz Gračišća, novi je predsjednik Mladeži HDZ-a Istarske županije, a izabran je na njenoj izbornoj skupštini koja se održala u nedjelju navečer. Prvostupnik je komunikologije (bacc. comm.) te je trenutno student diplomskog studija istog smjera u Zagrebu. Deltinov protukandidat bio je 30-godišnji Filip Milotić iz Pule.

- Mladi danas mrze politiku. Mrze političare i političke stranke. Međutim, politika utječe na živote svih nas i to što ćemo od nje bježati ne znači da će njezin utjecaj na nas prestati. Naša je zadaća vratiti vjeru u promjenu, rekao je Deltin u svojem pozdravnom govoru. "Ne radi se tu o stranci, ne radi se o HDZ-u niti o bilo kakvim stranama. Radi se o društvu u kojem smo pozvani davati svoj maksimalni doprinos. Svaki u svojoj sredini. U Pazinu, Poreču, Puli, Labinu, Gračišću - u Istri. Svi oni koji govore: ja ću napraviti ovo, ja ću napraviti ono…; ma nećeš ti napraviti ništa! Ako ćemo nešto napraviti, onda ćemo to napraviti svi zajedno. Jer svaku organizaciju, pa tako i stranku, vode ljudi, a ne pojedinci. Sve što ćemo raditi ovisiti će o angažmanu svih nas", zaključio je novi predsjednik mladeži HDZ-a Istarske županije.

Deltin je izabran na mandat od dvije godine, što je novina u pravilniku, jer se dosad predsjednik birao na četiri godine. Također, novost je snižavanje dobne granice mladeži s maksimalnih 35 na 30 godina. Mladež HDZ-a Istarske županije će s mladeži ostalih hrvatskih županija ove subote u Zagrebu izabrati svog novog predsjednik na razini Hrvatske. Županijska Mladež HDZ-a već godinama nije bila oformljena, pa nije imala ni predsjednika, već povjerenicu za mladež Ivonu Gudelj iz Pule.

(A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum
Webcams provided by webcams.travel add a webcam