OPREZ KOD KUPOVANJA!

Kaufland s polica maknuo istarski proizvod zbog moguće štete po zdravlje ljudi! TVRTKA IZ PAZINA: "NEMOJTE TO KONZUMIRATI"

| Autor: Glas Istre
Pulski Kaufland

Pulski Kaufland


Kaufland je s polica maknuo namaz od pršuta s tartufima pazinskog Pisiniuma zbog mogućih posljedica po zdravlje onih koji ga konzumiraju.

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je potrošače o opozivu tog proizvoda, kojem je puni naziv K-Favourites Namaz od pršuta s tartufima, i to onaj od 100 grama, brojem serije ili šarže 060621, s rokom trajnosti 6.06.2021.

Razlog je što je u namazu utvrđena bakterija Listeria monocytogenes i zbog toga proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije (EZ) br. 2073/2005 od 15. studenoga 2005. o mikrobiološkim kriterijima za hranu.

Sporni namaz

Pisinium je također obavijestio javnost o povlačenju ovog proizvoda. Kako oni ističu, to čine iz preventivnih razloga. Napominju da su oboljenju vezanom za spomenutu bakteriju posebno izloženi stariji ljudi, novorođenčad, trudnice i odrasli ljudi slabijeg imuniteta. Bakterija se može naći u hrani koja nije termički obrađena, ili je kasnije kontaminirana. 

"Budući da se ne može isključiti zdravstveni rizik, molimo kupce da obavezno poštuju opoziv i ne konzumiraju proizvod", javljaju iz Pisiniuma.

Kupci mogu vratiti proizvod u bilo kojoj Kauflandovoj poslovnici i dobit će povrat novca, za što im nije potreban ni račun.  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini