REAGIRANJE "Bespravna graditeljica s Kamenjaka izbačena iz Sindikata umirovljenika" (2)

Katica Magdić: "Nije istina da sam izbačena iz Sindikata umirovljenika"

| Autor: Katica MAGDIĆ
Glas Istre

Glas Istre


Molim vas da objavite istinu o meni kako bi vaši čitatelji imali kompletan uvid o članku "Bespravna graditeljica s Kamenjaka izbačena iz Sindikata umirovljenika" od 20. studenog 2021. godine, koji me je povrijedio neistinama.

Rođena sam u mjestu Rogoznica kraj Šibenika. U Puli sam pohađala osnovnu školu "Neven Kirac". U Zagrebu sam živjela 35 godina, studirala, radila i penziju zaradila u Zagrebu. U Premanturi živim i prijavljena sam zadnjih 14 godina od kada sam kao udovica preselila, a supruga sam pokopala u Ogulinu. U Puli su rođeni moj brat i sestra, a moj sin je ovdje bio u specijalnim postrojbama policije tzv. BAK-ovima i ima status branitelja Domovinskog rata, te taj status nikada do sada nije konzumirao niti iskoristio.

Što se tiče mog statusa bespravne graditeljica, iskoristila sam priliku koju mi je ova država dala da legaliziram objekt prije šest godina u kojem i sad živim, kao što je napravilo i oko 1.500.000 hrvatskih državljana, od toga 25.000 Istrijana i oko 300 Premanturaca koji su bili ili su još i danas u postupku legalizacije.

Predala sam sve potrebne dokumente, elaborate i ostalo, legalno u Puli, na adresu Riva 8, da bi poslije saznala da su moji dokumenti završili u Zagrebu zbog pretrpanosti ureda u Puli, a onda opet vraćeni u Pulu, odakle ih je preuzela Općina Medulin.

Nakon desetgodišnjeg članstva u sindikatu Općine Medulin, zamoljena sam da preuzmem blagajnu jer nisu imali nikoga tko bi im to radio volonterski. Zadnje četiri godine taj sam posao obavljala savjesno i, kako su mi rekli, bila desna ruka za sve ostale poslove u Sindikatu, jer sam kao ekonomista obavljala poslove računovodstva i knjigovodstva i s tim iskustvom otišla u penziju. Nikada nisam organizirala niti poticala bilo koga na bilo kakva okupljanja niti pozivala medije. Iz HTV i RTL priloga se vidi kome su trebali, jer sam ja naučila da sa prijateljima rješavam sve probleme oči u oči.

Kad me 29.10.2021. gđe Vidmar nazvala i tražila da dam ostavku, to nisam prihvatila, jer nisam ništa učinila čime bi naštetila Sindikatu niti bilo kojem članu. Zato sam tražila da dokumentima i svjedocima potkrijepi tu tvrdnju, a tek iz novina tj. Glasa Istre sam saznala da je sjednica bila telefonska i da sam izbačena bez ikakvih dokaza. Ovoga tjedna sam dobila informaciju iz glavnog ureda iz Zagreba, od predsjednice Sindikata umirovljenika gđe. Jasne Petrović, da nije istina da sam izbačena iz sindikata.

Za sva događanja na Kamenjaku gđa. Vidmar je kao vijećnica tražila informacije i bila obaviještena od mene i ostalih u rješavanju problematike koju je bivši načelnik također pokušao riješiti.

U Premanturi živim sama u miru i ne želim imati bilo kakve probleme s mojim susjedstvom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini