STIGLE SVE DOZVOLE

Kaštijun počinje s radom 1. ožujka


Županijski centar gospodarenja otpadom Kaštijun počinje s radom 1. ožujka. Ta nam je vijest, neslužbeno, potvrđena iz najviših izvora i definitivno je da prvog dana sljedećeg mjeseca počinje s radom Centar za koji je iz fondova Europske unije povučeno 26 milijuna eura. Kako saznajemo, do konca ožujka Fond za zaštitu okoliša, odnosno Republika Hrvatska, treba, prema apliciranom projektu na fondove Europske unije, definirati početak rada ovog ŽCGO-a Kaštijun, a svemu tome prethodi 20-ak dana početnog rada. U suprotnom bi država morala vratiti Europi dodijeljena bespovratna sredstva.

Dobio uporabne dozvole

Kako je Fond za zaštitu okoliša, koji je investitor izgradnje Županijskog centra za gospodarenje otpadom Kaštijun, preuzeo od konzorcija Hellector-GP Krk postrojenje, predstoji njegova primopredaja gradskom trgovačkom društvu Kaštijun, koje, potvrđeno nam je, 1. ožujka počinje s radom. Svemu tome prethodilo je ishodovanje svih pet uporabnih dozvola, jednu za pristupnu cestu do novog Centra te četiri za postrojenja unutar ŽCGO Kaštijun. Upravo su uporabne dozvole izdane nakon otklanjanja nekih nedostataka koji su se odnosili na uporabljivost građevine, dok će se drugi uočeni nedostaci koji nisu nužni za početak rada, rješavati u toku rada kada se postrojenje bude usavršavalo.

U posljednje vrijeme bilo je jasno da je samo pitanje dana kada će Županijski centar za gospodarenje otpadom početi s radom jer se učestalo isticalo da je, čim su izdane uporabne dozvole nadležnog ministarstva, procedura završila. Stoga kada se pokrene postrojenje započinje i redovan rad jer probna testiranja su okončana i više nema potrebe za njima. (G. ROJNIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum