ciklus

KANFANAR: Radionice o EU fondovima i projektima za poljoprivrednike

| Autor: Boris VIDULIN
ilustracija

ilustracija


Općina Kanfanar organizira ciklus radionica na temu EU fondova i projekata. Cilj radionica je informirati poljoprivrednike, obrtnike i poduzetnike s područja općine o postojećim natječajima i prilikama koje su im na raspolaganju za unaprjeđenje njihova poslovanja i razine konkurentnosti na tržištu. Osim toga, građanima će biti omogućena stručna pomoć pri prijavi projekata u obliku savjetovanja i sl. U planu je održavanje četiri radionice koje će biti organizirane tijekom rujna i listopada, a prva je već održana 9. rujna. Tematski, radionice su podijeljene u četiri segmenta, tako da će na svakoj biti obrađen jedan.

Prva je bila EU fondovi: opći pregled EU i nacionalnih fondova, s posebnim naglaskom na fondove u području poljoprivrede, poduzetništva i ribarstva. Pregled aktivnosti koje se financiraju u okviru pojedinog fonda kao i opće postavke koje prijavitelji moraju zadovoljiti kako bi aplicirali svoj projekt. Druga će biti posvećena otvorenim natječajima za poljoprivrednike: pregled otvorenih i najavljenih natječaja za male poljoprivrednike, mogućnosti financiranja aktivnosti (nabava opreme, materijala, proširenje djelatnosti, sufinanciranje premija osiguranja od elementarnih nepogoda, mogućnosti jačanja kapaciteta poljoprivrednika, umrežavanje i sl.) Otvoreni natječaji za poduzetnike i obrtnike tema je treće radionice, a bit će riječi o pregledu otvorenih i najavljenih natječaja za MSP sektor i obrtnike, pregledu aktivnosti koje se financiraju, uvjeti za prijavitelje, unaprjeđenju kapaciteta poduzetnika i obrtnika i sl.

Pregled natječajne dokumentacije tema je četvrte radionice. Pregled i objašnjenje zasebnih stavki u okviru prijavne dokumentacije kao i dijelova natječajne dokumentacije; definiranje najvažnijih dijelova projektnog prijedloga (opći i specifični ciljevi, aktivnosti, rezultati, outputi, logička matrica projekta).

Ovim radionicama, koje su besplatne za sve polaznike, Općina Kanfanar nastoji omogućiti svojim poduzetnicima, obrtnicima i OPG-ovima bolju informiranost o dostupnim natječajima i mogućnostima za financiranje projekata, a osim kroz same edukativne radionice, pomoć u prijavama projekata općina će pružiti i osiguranjem besplatne stručne pomoći i savjetovanja u razvijanju, pisanju i prijavi svojeg projekta na aktualne natječaje. Pozivaju se svi zainteresirani na sudjelovanje u radionicama, a zbog poštivanja epidemioloških mjera obavezne su prijave putem e- maila opcina@kanfanar.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum