NAJNOVIJE


ZAVRŠAVAJU RADOVI

Kanalizacija stiže u Bonace, Katun, St. Portun, Kosinožiće, Štifaniće i Badernu

Veleniki

Ukupna vrijednost ove investicije iznosi oko 3,2 milijuna kuna, a istom je izgrađena nova mreža gravitacijskih kolektora u duljini od 1.031 metara te glavni kolektor u duljini od 1.379 metara, koji će otpadne vode naselja Veleniki priključiti preko kanalizacijske mreže naselja Varvari na aglomeraciju Poreč sjever

Radovi na izgradnji kanalizacijske mreže naselja Veleniki, jednom od većih gradilišta na porečkom području, u završnoj su fazi, a u sklopu istih izvršeno je i asfaltiranje ceste Varvari – Veleniki koja je proširena za dodatnih pola metra sukladno dogovoru s Gradom Porečom i Županijskom upravom za ceste.

Asfaltiranje lokalne ceste Varvari - Veleniki financirano je od strane Odvodnje Poreč, te Grada Poreča u jednakim iznosima. Dovršetak radova u naselju očekuje se sredinom veljače, a iste je izvodila tvrtka Iskop, dok je stručni nadzor nad istima proveden od strane tvrtke Flum-ing.

Priključit će se 80 novih objekata

Ukupna vrijednost ove investicije iznosi oko 3,2 milijuna kuna, a istom je izgrađena nova mreža gravitacijskih kolektora u duljini od 1.031 metara te glavni kolektor u duljini od 1.379 metara, koji će otpadne vode naselja Veleniki priključiti preko kanalizacijske mreže naselja Varvari na aglomeraciju Poreč sjever, te na koju će se po završetku radova priključiti 80 novih objekata.

Po realizaciji svih potrebnih uvjeta za priključenje korisnici će putem javnog poziva biti pozvani da pokrenu postupak za priključenje, a isti će se objaviti na web stranicama Odvodnje Poreč, te na oglasnoj ploči naselja. U predstojećem razdoblju planiraju se radovi u vrijednosti do 10 milijuna kuna kojima će se izgraditi kanalizacijska mreža u ukupnoj dužini od 8.500 metara sa četiri crpne stanice. Time će se stvoriti uvjeti za priključenje oko 200 novih objekata, a isti se odnose na izgradnju kanalizacijske mreže naselja Bonaci, Katun te izgradnja kanalizacijskog kolektora St. Portun – Kosinožići za što su raspisani postupci javne nabave, kao i izgradnja kolektora Štifanići – Baderna čija se realizacija očekuje uskoro.

Lani sagrađeno osam kilometara

Tijekom prošle godine na području Grada Poreča izgrađeno je oko 8.000 metara kanalizacijske mreže i kolektora u vrijednosti od osam milijuna kuna a izgradnja se nastavlja i u ovoj godini još u većem obimu. Odvodnja Poreč nastavlja s pripremom potrebne tehničke dokumentacije, rješavanjem imovinsko-pravnih pitanja, te prikupljanjem potrebnih suglasnosti kako bi se ostvarili uvjeti za projektiranje i izgradnju kanalizacijskih sustava u preostalim naseljima, a sve s ciljem ostvarivanja maksimalne priključenosti na javni kanalizacijski sustav. Iz Odvodnje Poreč se zahvaljuju građanima na razumijevanju i strpljenju prilikom izvođenja radova. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of
Webcams provided by webcams.travel add a webcam