LABIN

Kako bi uživanje u projekcijama i programu bilo što ugodnije, Kino Labin obnavlja sjedala uz potporu ministarstva kulture

| Autor: Branko Biočić
(Foto Branko Biočić)

(Foto Branko Biočić)


Uz novi dodatni vizualni identitet Kina Labin, koji je ovih dana osvanuo na društvenim mrežama, iz labinskog kina stižu još jedne lijepe vijesti. Kino Labin pri Pučkom otvorenom učilištu ostvarilo je financijsku podršku Ministarstva kulture i medija za nabavu novih sjedala u Kinu na parteru s čak 150 tisuća kuna sufinanciranja.

Ukupan trošak ulaganja procijenjen je na 242 tisuća kuna, a realizirati će se uz podršku Grada Labina te vlastitim sredstvima Učilišta. Inače, na poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi RH za 2022. godinu za gradnju, rekonstrukciju i opremanje kulturne infrastrukture prijavljeno je 637 programa, a za njih 219 odobreno je financiranje u ukupnom iznosu od 37 tisuća kuna, izvijestili su iz ministarstva.

Nakon ostvarenih sredstava u 2015. godini za digitalizaciju Kina ostvaren je značajan pomak u kvaliteti prikazivanja filmova, a ministarstvo je tada sufinanciralo digitalizaciju svih kinoprikazivača. Uz moderan projektor i platno došlo je vrijeme na sustavno ulaganje u interijer kino dvorane.

Tijekom 2020. godine kada je kino bilo zatvoreno zbog epidemiološke situacije, djelatnici Učilišta samostalno su uredili parter i balkon te je stvoren veći razmak između stolica što doprinosi komoditetu i provedbi epidemioloških mjera koje su još na snazi, a zamijenjen je i dio tepisona.

 Kako bi uživanje u kino projekcijama i kino programu bilo što ugodnije za sve uzraste, uz podršku ministarstva nabavit će se nova moderna sjedala prilagođena potrebama dvorane u kojoj se, osim kino projekcija, odvijaju i kazališne predstave te koncertni program Umjetničke škole Matko Brajša Rašana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of