NAJNOVIJE


UMAG: NAJAVLJEN VIŠEDNEVNI PROGRAM MAŠKARA

Još jedan karneval pun zabave, veselja i zajedništva


Vrhunac Umaškog karnevala odvit će se u subotu, 2. ožujka u Petroviji, kad će petstotinjak maškara, u 10 grupa, sudjelovati u povorci veselih maskiranih skupina i alegorijskih kola. Nakon Trga u Petroviji, u šatoru na nogometnom igralištu nastupaju Masterband i The Night Express

Nije ni prošla velika euforija i veselje oko blagdanskog perioda, a već se početkom siječnja krenulo s pripremama za naredni tradicionalni Umaški karneval. Umažane i ove godine očekuje niz događanja koja će obogatiti Umag u karnevalsko doba te ga pretvoriti u centar slavlja, vesela i šarenila. Bogat i raznolik program ovogodišnjeg karnevala, na konferenciji za medije održanoj jučer u Gradskoj vijećnici, predstavili su upravo predstavnici glavnih karika u organizaciji ove hvalevrijedne manifestacije, a u prisustvu zamjenika gradonačelnika Ivana Belušića, resornog pročelnika te ravnateljica umaških dječjih vrtića.

Vrtići otvaraju gradski karneval

U veselom i opuštenom tonu, medijima i javnosti obratili su se ravnateljica Ustanove FESTUM Larisa Gašperini, predstavnik Mjsnog odbora Petrovija Emanuel Melon, predstavnik Mjesnog odbora Murine Arden Sirotić te predstavnik Mjesnog odbora Savudrija Silvano Pelizzon.

Uvijek razigrana povorka vrtićkih mališana i ove će godine na najljepši i najveseliji način otvoriti bogat program Karnevala. Tako će u nedjelju, 24. veljače od 10 sati, petstotinjak dječice, zajedno s njihovim odgajateljicama, prodefilirati Trgovačkom ulicom i umaškom rivom, gdje će se nastaviti zabava uz glazbu i umaškog Meštra karnevala Damira-Koka. Njemu će gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese službeno uručiti „ključeve grada“ te mu povjeriti vođenje grada sve do tradicionalnog paljenja pusta, odnosno okončanja umaških karnevalskih dana.

Tradicionalni obilazak maškara po selima za predviđen je za subotu 23. i nedjelju 24. veljače, u organizaciji mjesnih odbora Murine i Petrovija. U Murinama je 23. veljače u večernjim satima predviđena muzika i ples uz Estradu Band.

Vrhunac Umaškog karnevala odvit će se u subotu, 2. ožujka u Petroviji, kad će petstotinjak maškara, u 10 grupa, sudjelovati u povorci veselih maskiranih skupina i alegorijskih kola. Nakon Trga u Petroviji, kao glavne pozornice na kojoj će sve maškare predstaviti posjetiteljima, svi će se uputit u šator na nogometnom igralištu Petrovije, gdje će se nastaviti sa zabavom i plesom do kasno u noć uz Masterband i The Night Express te proglašenje najoriginalnijih maski.

Spaljivanje pusta u utorak i srijedu

Neće nedostajati ni sporta, jer je u nedjelju, 3. ožujka, predviđen odbojkaški turnir pod maskama u Petroviji, a 4. ožujak počevši od 17 sati, rezerviran je za dječje maskenbale u Murinama i Petroviji, uz Meštra i animatore.

Spaljivanje pusta i opraštanje od karnevalskih dana predviđeno je u utorak, 5. ožujka, s početkom u 17 sati u Murinama te srijedu, 6. ožujka, s početkom u 17 sati u Petroviji. Meštar karnevala Damir-Koka će u Petroviji ovom prilikom vratiti „ključ grada“ gradskim vlastima i gradonačelniku Viliju Bassaneseu te se na godinu dana oprostiti od privremenog gradskog vodstva.

Tradicionalni bogat program Umaškog karnevala i ove će godine u grad uvesti veselje i šarenilo koji će mamiti osmjehe na licima svih građana, maskiranih ili onih „u civilu“. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam