Prihvatio poziv

IZABRANI PREDSJEDNIK U PAZINU Zoran Milanović dolazi na 30. rođendan IDS-a

| Autor: D. B. P., M. P.
Arhiva G. I.

Dolazak u Pazin najavili su i čelnici stranaka s kojima IDS surađuje u okviru Amsterdamske koalicije: Anka Mrak Taritaš iz GLAS-a, Kreško Beljak iz HSS-a, Mirando Mrsić iz Demokrata te Darijo Vasilić iz PGS-a. Društvu bi se trebao pridružiti i Davor Bernardić

  

U vikendu prije njegove službene inauguracije novoizabrani hrvatski predsjednik Zoran Milanović trebao bi biti gost na subotnjem saboru kojim će IDS u Pazinu obilježiti 30-u obljetnicu osnivanja stranke. Da je Milanović prihvatio poziv i najavio svoj dolazak na taj skup, potvrdio nam je jučer glavni tajnik IDS-a Giovanni Sponza.

- Mi smo gospodina Milanovića pozvali da dođe na naš Sabor i prema informacijama koje imam on je taj poziv prihvatio i najavio dolazak, kazao je Sponza.

Premda je svojedobno kao čelnik SDP-a otvorio front prema IDS-u, Milanović je odabirom Pule za početak akcije prikupljanja potpisa za svoju kandidaturu i završno predizborno obraćanje na nedavnim predsjedničkim izborima pokazao da je svjestan toga da je upravo ova regija najveći bastion politike i svjetonazora kojima i sam pripada.

Dokazalo se to i na samim izborima u kojima je u drugom krugu na Poluotoku osvojio više od 80 posto glasova među kojima su svakako i glasovi birača IDS-a. Uz Milanovića, u Pazinu se očekuju i lideri najvećih stranaka s kojima je IDS imao ili još uvijek ima suradnju. Stoga bi se ova rođendanska fešta vladajuće stranke u Istri vrlo lako mogla pretvoriti u veliki tulum hrvatskog lijevog centra.

Dolazak u Pazin najavili su i čelnici stranaka s kojima IDS surađuje u okviru Amsterdamske koalicije: Anka Mrak Taritaš iz GLAS-a, Kreško Beljak iz HSS-a, Mirando Mrsić iz Demokrata te Darijo Vasilić iz PGS-a.

Sponza je potvrdio da bi se tom društvu trebao priključiti i čelnik SDP-a Davor Bernardić, a vrlo vjerojatno i predsjednik HSU-a Silvano Hrelja. To znači da bi se, dok u HDZ-u bjesni bratoubilački rat pred unutarstranačke izbore, nakon puno vremena na jednom mjestu mogli okupiti predstavnici gotovo svih najznačajnijih stranaka s iste strane političkog spektra koji bi na narednim parlamentarnim izborima trebali ponuditi alternativu aktualnoj vlasti.

Doduše iz IDS-a su, kako to i priliči, na svoju rođendansku feštu pozvali predstavnike svih parlamentarnih stranaka, osim onih koje se nalaze krajnje desno i s kojima očito ne žele imati čak ni kurtoazne odnose, no izvjesno je da bi se s dijelom svojih gostiju Miletić mogao ovog vikenda družiti i izvan planiranog protokola.

Još jedan važan i ugledan gost stiže ovog vikenda u Pazin, a to je nizozemski zastupnik u Europskom parlamentu Hans van Baalen koji je predsjednik Saveza liberala i demokrata Europe ALDE, odnosno europske liberalne obitelji kojoj i IDS pripada.      


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater