TRADICIONALNA ANTONJA U ROVINJSKOM SELU

Izabrana najbolja vina i maslinova ulja Rovinjštine


Tradicionalno Antonja u Rovinjskom Selu, koju organiziraju lokalni mjesni odbor i rovinjska poljoprivredna udruga Agrorovinj, i ove je godine okupila poveći broj vinara i maslinara iz čije su lanjske proizvodnje odabrana najbolja ovogodišnja vina i maslinova ulja Rovinjštine.

Čak 88 maslinovih ulja našlo se u ovogodišnjoj konkurenciji za najbolje ulje, a šampionski naslov pripao je Branku Rajku. Ukupno 44 vina ocjenjivano je u četiri kategorije, pa su šampionske naslove osvojili Poljoprivredni obrt Panjoka za najbolje bijelo vino, odnosno malvaziju proizvedenu modernom tehnologijom, vina Dobravac nositelj su šampionske titule za moderno crno vino, u ovom slučaju merlot, dok je u kategorijama tradicionalne tehnologije šampionski titulu za bijelo vino osvojio Davor Iskra, a za crno vino Romano Orbanić.

U subotu se seljanska Antonja nastavlja petim festivalom istarske supe, na kojem će se u večernjim satima sedam ekipa natjecati u pripremi tradicionalne i kreativne istarske supe. (Davor ŠIŠOVIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum