POSTALO JE NEIZDRŽIVO

IZ ROVINJSKE MIRNE ZBOG PROČISTAČA ZA OTPADNE VODE ŠIRI SE NESNOSAN SMRAD: Jedemo, a u zraku užasan smrad, kao iz kanalizacije!

| Autor: Nicole TODORIĆ

Svako jutro do deset sati neugodni mirisi su neizdrživi. Mislim, nije da kasnije miriši na cvijeće, ali bar malo se lakše diše. Smrad posije kišnih dana je najgori!, rekli su nam iz uprave diskonta Valalta

 

Zaposlenici Mirne pomalo su se već naviknuli na neugodne mirise. No, stvar je počela izmicati kontroli nakon što je u svibnju ove godine postavljen pročistač otpadnih voda ispod njihove menze, u užem središtu Rovinja.

Kako smo nedavno pisali, u funkciju je stavljen pročistač za otpadne vode kojim se onemogućava da riblje ulje i ostali ostaci ne izlaze direktno u more i zagađuju okoliš pa se situacija u pogledu neugodnih mirisa s mora preselila na kopno.

- Menza nikada nije smrdjela, no smrad je od ugradnje pročistača postao nesnosan. Više se ne može ni objedovati bez jakih neugodnih mirisa, ispričali su nam zaposlenici Tvornice ribljih prerađevina "Mirna" d.d.

Iz Mirne nemamo službenih odgovora te nas upućuju Podravci koja se ne javlja.

- Svako jutro do deset sati neugodni mirisi su neizdrživi. Mislim, nije da kasnije miriši na cvijeće, ali bar malo se lakše diše. Smrad posije kišnih dana je najgori!, rekli su nam iz uprave diskonta Valalta.

Kontaktirali smo i vlasnika kluba Steel koji se nalazi u neposrednoj blizini tvornice. "Živim u tom kvartu, smrad je užasan, i konstantan. Po ljeti je bila katastrofa. Svi se žale, počevši od prolaznika do diskonta Valalte" rekao je Tomo in der Mühlen.

- Već nekoliko mjeseci iz pogona Mirne izlazi nesnosan smrad, kao iz kanalizacije. Najviše se osjeti ispred Mirne kod diskonta Valalta te u obližnjim ulicama. Mole se nadležni organi da se poduzme nešto po tom pitanju, napisao je u Facebook grupi "Rovinjske žalbe" jedan od članova.

- Užas. Cijelo ljeto smrdi po krepalini. Niti prozore ne možemo otvoriti jer se smrad uvlači u kuću, komentira jedna članica ove FB grupe.

Kontaktirali smo i odvodnju komunalnog servisa u Rovinju, no oni su izjavili da Odvodnja Rovinj-Rovigno d.o.o. ne upravlja pogonom Mirne.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of