„Moja ulica, moja ekipa“

ISTARSKA ŽUPANIJA SPONZOR "MINI ULICE". Miletić: Kao društvo u cjelini trebamo dodatno naglašavati važnost sporta za fizičko i mentalno zdravlje naše djece

| Autor: Glas Istre
Prijem

Prijem


U tijeku su prijave ekipa za 32. izdanje malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2021." koji, nakon godinu dana pauze, započinje 12. prosinca, u Domu sportova "Mate Parlov", u Puli.

Istarska županija jedini je sponzor „Mini ulice“, malonogometnog turnira za djecu do 15 godina, a tim je povodom danas održan prijem istarskog župana Borisa Miletića i pročelnika Kabineta župana Ivana Glušca za Valtera Cetinu i Gorana Mihovilovića, predsjednika i tajnika kluba Futsal Pula, organizatora turnira. 

Prema riječima organizatora, očekuje se oko stotinjak ekipa, a po uobičajenoj praksi, uz glavni, na kojem pravo nastupa imaju igrači stariji od 15 godina, odvijat će se i veteranski turnir za one starije od 38 godina. 

- Početak prijava ove je godine bolji nego 2019. godine, kada su mnoge ekipe čekale zadnji trenutak i već smo sada na 70 posto prijavljenih što je pokazatelj popularnosti turnira, a i malog nogometa kao sporta. Drago nam je što će nastupiti brojna djeca iz cijele Istre i posebno se zahvaljujem Vama župane i Istarskoj županiji na sponzorstvu. "Mini ulica", koja počinje 10. prosinca, bit će podijeljena na dvije dobne kategorije, U-11 i U-15, a zahvaljujući Županiji za njih je sudjelovanje potpuno besplatno, kazao je Mihovilović koji je zahvalan županu, što je od samog početka, još kao gradonačelnik prepoznao trud kluba Futsal Pula, osnovanog 2016. godine. 

Cetina i Mihovilović posebnu su pohvalili županijsku najavu osnivanja Fonda za sporta iz kojeg će se financirati obrazovanje i stručno usavršavanje trenera mlađih kategorija iz svih sportova prisutnih u Istri, budući da je nedostatak stručnih kadrova boljka.

Župan Miletić smatra da je Turnir značajan ne samo za Pulu, već i cijelu Istarsku županiju: 

- Lijepo je znati da se prijavilo puno ekipa mladih igrača što pokazuje da postoji interes za mali nogomet i sport općenito, što je posebno važno baš u kontekstu naše djece, koja su danas nažalost puno više pred mobitelima i tabletima. Iz tog razloga držim da kao društvo u cjelini trebamo dodatno naglašavati važnost sporta za fizičko i mentalno zdravlje naše djece, zaključio je župan. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini