NEMA ŠALE

ISTARSKA POLICIJA KREĆE U VIKEND JAKIH KONTROLA: "Uključujemo sve raspoložive službenike i uređaje"

| Autor: Glas Istre

Kako bi se održalo povoljno stanje sigurnosti na istarskim prometnicama, policijski službenici PU Istarske će i ovog vikenda nastaviti provoditi pojačane aktivnosti u prometu.

Naglasak će biti na sprječavanju i sankcioniranju najtežih prekršaja, a posebice četiri glavne ubojice u prometu: alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel.

Osim toga, policija će aktivnosti usmjeriti prema recidivistima, odnosno osobama koje grubo krše prometne propise te prema ranjivijim skupinama sudionika u prometu: vozačima motocikla i mopeda, biciklistima i pješacima.

Policija će nadzor prometa obavljati na većem broju lokacija, a u poduzimanje aktivnosti uključit će se maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa, kao što su uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge, uređaji za automatsko očitavanje registarskih pločica i drugo.

Nadalje, s obzirom da su u Istri od 1. siječnja do 14. svibnja poginula dva vozača motocikla, osam je teško, a osam lakše ozlijeđeno - u subotu od 12 do 16 sati provest će se pojačana kontrola vozača mopeda i motocikala.

Najčešći prekršaji koje čine mopedisti i motociklisti su nenošenje zaštitne kacige, upravljanje motociklima i mopedima bez istaknutih registarskih pločica, nepropisno pretjecanje, vožnja prije stjecanja prava na upravljanje,  kao i prekršaji koji dovode do prometnih nesreća – prekoračena/neprilagođena brzina kretanja i oduzimanje prednosti prolaska.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini