OBNOVA ZGRADE OSNOVNE ŠKOLE MARIJE I LINE

INVESTICIJA OD 22 MILIJUNA KUNA U UMAGU: Ušteda toplinske energije za grijanje škole od čak 61 posto

| Autor: Portal GlasIstre.hr
U tijeku je obnova zgrade osnovne škole u Umagu

U tijeku je obnova zgrade osnovne škole u Umagu


Energetska ušteda postići će se povećanjem toplinske zaštite krova i vanjskih zidova, zamjenom vanjske stolarije i unutarnje rasvjete te ugradnjom novog visokoučinkovitog sustava grijanja

U okviru projekta "Umag - grad djece 2010.-2020." Grad Umag nastavio je s ulaganjima u obrazovanje te osiguravanjem najboljih odgojno-obrazovnih uvjeta i standarda za svoje stanovnike. Na jučerašnjoj prigodnoj konferenciji za novinare gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese, njegovi zamjenici i resorni pročelnici, predsjednik Gradskog vijeća grada Umaga, ravnateljica OŠ Marije i Line Umag te direktor Martin Konjevod u ime izvođača, javnosti je službeno predstavljen projekt "Energetska obnova zgrade Osnovne škole Marije i Line na adresi Školska 14, Grad Umag", ukupne vrijednosti od gotovo 22 milijuna kuna.

Taj je projekt prijavljen na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Projekt se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj sa 7.147.248,16 kuna bespovratnih sredstava, 8.815.698 kuna bespovratnih sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te 5.879.832 kuna iz proračuna Grada Umaga.

Glavni cilj projekta je ušteda toplinske energije za grijanje škole u iznosu od 61,45 posto na godišnjoj razini, u odnosu na godišnju potrošnju prije energetske obnove, što će se postići povećanjem toplinske zaštite krova i vanjskih zidova, zamjenom vanjske stolarije i unutarnje rasvjete te ugradnjom novog visokoučinkovitog sustava grijanja. Po završetku svih radova energetski razred škole bit će promijenjen iz C u visoki energetski razred A.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater