GRADSKO VIJEĆE ROVINJ

IDS-ovci napustili Vijećnicu za vrijeme Rabarovog izlaganja, a on im poručio: TAKO SU I ČETNICI BJEŽALI OD MENE

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ
Sergio Rabar (M. MIJOŠEK)

Sergio Rabar (M. MIJOŠEK)


Kad je Rabar počeo polemizirati o Hrvatima i Talijanima u Rovinju, svi IDS-ovci izašli su iz vijećnice. Rabaru je uspjelo otjerati ih već prvom rečenicom, u kojoj je konstatirao da je 80 posto naziva u Rovinju napisano isključivo na talijanskom jeziku

Po tko zna koji put Gradsko vijeće Rovinja pretvorilo se u zabavište zahvaljujući istupima vijećnika HDZ-a Sergia Rabara i njegovim prepucavanjima s IDS-ovcima. Na samom početku aktualnog sata Rabar je krenuo s optužbama na račun IDS-a, odnosno, kako je rekao, IDS-ovog populota u Saboru Giovannija Sponze koji je, naglasio je Rabar, iskoristio svoju poziciju da čitavoj Hrvatskoj kaže kako je on lažov.

- IDS je na svojim Facebook stranicama obznanio da sam lažov, a ta je uvreda bila i u Saboru. Tražim da se na idućoj sjednici ova točka stavi na dnevni red i utvrdi tko je lažov. Ja ne želim biti najveći lažov u Hrvatskoj, grmio je za govornicom Sergio Rabar.

Kasnije je Rabar polemizirao o Hrvatima i Talijanima u Rovinju, a za vrijeme te njegove rasprave svi IDS-ovci izašli su iz vijećnice. Rabaru je uspjelo otjerati ih već prvom rečenicom, u kojoj je konstatirao da je 80 posto naziva u Rovinju napisano isključivo na talijanskom jeziku. Tu svoju tezu potkrijepio je stavom kako i ostali u gradu misle da je to nepravedno, ali se boje javno govoriti zbog odmazde stranke na vlasti. Odlazak IDS-ovaca Rabar je komentirao riječima: "Tako su i četnici bježali ispred mene".

152 studenta

Ipak, bilo je to samo zagrijavanje. Prava je žuč prolivena tijekom izviješća o radu Grada Rovinja za prvih šest mjeseci ove godine, kojeg je podnio gradonačelnik Marko Paliaga. Nakon Paliaginog izlaganja Rabar je krenuo s nizom primjedbi na rad gradonačelnika, odnosno počeo je isticati sve ono Što je Paliaga po njegovom mišljenju zaboravio ili propustio uraditi.

- Hvalite me. Ja sam najbolji, započeo je Rabar komentar na gradonačelnikov izvještaj koji se, po njegovom mišljenju, može svesti na te dvije rečenice. Rabar je potom rekao da 80 posto projekta koje plaća Grad u startu ima jednu cijenu, a potom ispadnu skuplji za pet, šest odnosno deset milijuna kuna.

- Nemate viziju i nemate pojma što će biti za deset godina. Školujete i stipendirate 152 studenta, a za koga? Europu! Pišete deklaracije protiv države i kažete da hrvatska država ne može raditi na svome, a istovremeno šutite o parkiralištu Maistre. Također, radite bazen i spavaće sobe u bolnici, spočitavao je Rabar, koji je potom protestno napustio vijećnicu, popraćen komentarom predsjednika Gradskog vijeća Valerija Drandića kako nije nužno da se vrati.

101 razlog

Paliaga se u nastavku sjednice vratio za govornicu i pokušao odgovoriti na Rabarove primjedbe. Započeo je mirnim tonom i riječima da sve što Grad radi provodi se javno i transparentno. Rabar se vratio i sa svog mjesta nije prestao dobacivati, pa mu je Paliaga rekao da je on dokaz šovinizma i ludila, da mu se više do konca mandata neće obraćati te da mu gradske službe neće davati odgovore na upite. Rabar mu je na to rekao da mu se mora obraćati jer mu je to obaveza.

- Mene kompromitirati ne možete. Bio sam major i to JNA iz koje sam izašao da bi branio svoju zemlju, a gdje ste bili vi? Ponosan sam što sam jedini general iz Istre. Vi nećete odgovarati na moja pitanja? Morate!, derao se general Rabar iz petnih žila, na što ga je predsjednik Vijeća upozorio da postoji 101 razlog zbog kojih bi trebao biti izbačen iz vijećnice.

- Vi nemate kulture, vi ste sramota i ljudi vas trpe. Još jedna vaša riječ i tražit ću da vas se udalji, poručio je predsjednik Drandić, dok je Suad Salkić (SDP) podsjetio Rabara da su gradonačelnik i IDS dobili izbore i da imaju 11 ruku u Vijeću da ono što zamisle i sprovedu, dok je na oporbi da napravi svoju listu i dobije povjerenje građana. Robert Mavrić (IDS) bio je mišljenja da se Vijeće ne bi trebalo baviti osobnošću generala Rabara, već ga ignorirati.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter