IDS-ov kandidat za župana u Poreču se sastao s istarskim gospodarstvenicima. "ISTRU VIDIM KAO REGIJU IZVRSNOSTI"

| Autor: Roberto RAUCH
Boris Miletić (Snimio Milivoj Mijošek)

Boris Miletić (Snimio Milivoj Mijošek)


IDS-ov kandidat za župana, još uvijek aktualni pulski gradonačelnik Boris Miletić, u Poreču je u Udruženju obrtnika održao sastanak s gospodarstvenicima, gdje je predstavio svoj plan oporavka iz ove zdravstvene, odnosno gospodarske krize.

Miletić je posebno naglasio važnost ulaganja u nove tehnologije i inovativna rješenja, da bi se, poručio je, današnji izazovi pretvorili u prilike.

- U mandatu pred nama nastavit ćemo putem razvoja prepoznatljive kvalitete, novih gospodarskih trendova i tehnologija, našim putem - regije izvrsnosti, poručio je pred brojnim gospodarstvenicima s područja cijele Poreštine.

- Istra je već danas hrvatska regija lider u ICT industriji, a u narednim godinama napravit ćemo veliki iskorak u ovom segmentu jer Istru vidimo kao regiju pametne infrastrukture, u svemu konkurentna s najrazvijenijim europskim regijama, kazao je Miletić poručivši da je to razlog zašto će se Županija opredijeliti za konstantnu nadogradnju i opremanje postojeće infrastrukture, usavršavanje nastavnika strukovnih predmeta te uvođenje naprednih programa obrazovanja, osposobljavanja i usavršavanja.

Miletić se s prisutnima složio oko toga da se samo s kvalitetnim stručnim kadrom može napraviti iskorak po pitanju konkurentnosti istarskog gospodarstva.

- Zato ću stalno inzistirati na suradnji gospodarstva, obrazovanja, znanosti i istraživanja za razvoj moderne industrije znanja i inovacija te podršku poduzetništva mladih, zaključio je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum