Online radionica

IDA Potpore za samozapošljavanje iz EU-a i Zavoda za zapošljavanje

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Arhiva G. I.

Arhiva G. I.


Jedan od najuspješnijih je program potpora za samozapošljavanje u sklopu HZZ-a koji je usred korona-krize obustavljen. Program je krenuo ponovno krajem ljeta, no uz značajne izmjene

U sklopu projekta "Usluge poticanja konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva - UP SMART", Istarska razvojna agencija (IDA) poziva na besplatnu online radionicu o lokalnim, nacionalnim i europskim natječajima koja se održava danas od 10 do 13 sati. Radionicu će voditi Natalia Zielinska, konzultantica za EU-fondove i direktorica tvrtke Euro Grant Konzalting.

Predstavit će natječaje planirane do kraja ove godine, ali i nova pravila prilikom odobravanja potpora za zapošljavanje. Sudionici će moći doznati koji maksimalan iznos mogu ostvariti te kako osmisliti dobru ideju i pripremiti prijavu za poticaj. Također će govoriti o tome što nas sve čeka u novom financijskom razdoblju, što je to program REACT EU i kako iskoristiti nove mogućnosti EU-fondova u nastupajućim godinama.

Radionica, za koju je potrebna prijava, namijenjena je malim i srednjim poduzetnicima, ali i ostalim polaznicima. Dodatne informacije moguće je dobiti putem e-maila (jelena.nikolic@ida.hr) ili telefonski (381 900).

- Ove godine završava financijsko razdoblje operativnih programa, što znači da je preostalo samo nekoliko mjeseci za raspisivanje preostalih natječaja iz EU-fondova. Od ukupno 10,7 milijardi eura koje su bile na raspolaganju Hrvatskoj, isplaćeno je tek 39,6 posto, zbog čega bi se moglo očekivati povećanje broja natječaja do kraja godine. Osim toga, jedan od najuspješnijih EU-programa je program potpora za samozapošljavanje u sklopu HZZ-a koji je usred krize nastale pandemijom koronavirusa obustavljen. Program je krenuo ponovno krajem ljeta, no uz značajne izmjene. Velik broj ljudi kroz potpore traži priliku da se zadrže na tržištu nakon gubitka posla, no je li to zaista dobra odluka i što morate znati kada se kandidirate za ove mjere? Sudionici seminara dobit će odgovor na ovo i druga pitanja, najavljuju organizatori iz IDA-e.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater