Poželjna destinacija

IAKO U CRVENOM HRVATSKA I U RUJNU RUŠI TURISTIČKE REKORDE Obećavajuće najave i za listopad!

| Autor: Lara BAGAR
Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)

Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)


Iako u crvenom, Hrvatska je i dalje turistički poželjna mediteranska destinacija: u prvoj polovici rujna brojne destinacije na obali bilježe turistički promet koji čak i nadmašuje rekordnu 2019. godinu. U Hrvatskoj je prema današnjim podacima iz eVisitora i dalje 400.000 turista, među kojima je 361.000 stranaca.

- Turistički rezultati u dosadašnjem dijelu godine, u kojoj je do sada ostvareno gotovo 73 milijuna noćenja, potvrđuju da je turistička sezona u Hrvatskoj vrlo uspješna, izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

- Kapaciteti u najvećim domaćim hotelskim kompanijama bilježe odličnu popunjenost do kraja rujna, a svakim danom se sve više popunjavaju kapaciteti za listopad. Prema sadašnjoj situaciji, ako ne bude nekih nepredviđenih događaja, i u listopadu će biti otvoreno više od 60 posto domaćih hotela. Unatoč pogoršanju epidemiološke situacije u cijeloj Europi, Hrvatska je i dalje na našim ključnim emitivnim tržištima percipirana kao sigurna destinacija. To je rezultat izuzetne odgovornosti svih turističkih djelatnika koji su i drugu godinu zaredom pokazali kako mogu organizirati smještaj gostiju i njihov odmor bez i jednog slučaja izbijanja zaraze u komercijalnim smještajnim objektima. Također, to je rezultat odlične koordiniranosti cijelog sektora, Vlade, sustava stožera civilne zaštite i javno zdravstvenog sustava, izjavio je Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom