NAJNOVIJE


U SUBOTU I NEDJELJU U ZELENOJ LAGUNI FAMILY RUN

Humanitarna obiteljska utrka u sklopu porečkog polumaratona

(M. MIJOŠEK)

U subotu će se održati obiteljska zabavna utrka Family Run, ali i utrka za djecu "Kids Run", koji je za sve male trkače u potpunosti besplatan, a na raspolaganju su četiri utrke raznih dužina (od 400 do 1.800 metara) * Otvorene su prijave i za četvrti Plava laguna polumaraton te "10K Run" koji kreće u nedjelju u 10 sati ispred hotela Parentium

Obiteljska zabavna utrka Family Run, koja će se danas održati u sklopu porečkog polumaratona "Plava laguna" ove će godine imati humanitarni karakter. Sva sredstva od kotizacije, koja iznosi deset eura, prikupljena za Family Run udvostručit će se i uplatiti za Centar za inkluziju. Početak utrke zakazan je u 11 sati ispred kampa Zelena laguna.

Dapače, pozivaju se i svi građani koji će doći gledati utrku da svojom donacijom podrže ovu inicijativu i omoguće članovima Centra za inkluziju ugodnije proljeće koje će provesti u sportskim aktivnostima. Članovi Centra za inkluziju dobit će besplatne kotizacije kako bi i oni uživali u utrci i tako pokazali kako uživaju i u sportskim aktivnostima. Radi se o utrci za velike i male prekrasnom dionicom kroz kampove Zelena laguna i Bijela uvala. Djeca mlađa od osam godina moraju trčati sa roditeljima, a staza je duga 3,5 kilometara.

U subotu 23. ožujka osim Family Runa održat će se i Kids Run, koji je za sve male trkače u potpunosti besplatan, a na raspolaganju su četiri utrke raznih dužina (od 400 do 1.800 metara). Za uzraste od 4 do 6 godina start je u 15 sati, za uzraste od 7 do 9 godina u 15.30, za uzraste od 10 do 12 godina u 16, a za uzraste od 13 do 16 godina u 16.30 sati. Osim za Family Run prijave su otvorene i za četvrti Plava laguna polumaraton te "10K Run" koji kreće u nedjelju u 10 sati ispred hotela Parentium. Na polumaraton (21 kilometar) mogu se prijaviti svi stariji od 18 godina, dok se za "10K Run" mogu prijaviti svi stariji od 16 godina. Više informacija o događaju, prijavama, kotizacijama i programu možete pronaći na www.plavalaguna.com/hr/istra/porec/dogadanja/plava-laguna-polumaraton.

Inače, Centar za inkluziju i podršku u zajednici osnovan je 2005. godine i provodi niz projekata u više sredina Istarske županije koji unapređuju kvalitetu života odraslih osoba s intelektualnim teškoćama. U Poreču, između ostalog djeluju i na području edukacije i izvođenja fizičkih aktivnosti za svoje štićenike. Tako se za njih dva puta tjedno organizira polusatna radionica tjelesnog odgoja u suradnji sa sportašima volonterima. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum
Webcams provided by webcams.travel add a webcam